2011-11-17

Frank Valdor and his Dimension Singers - Rubber boat party

 
Nu betar vi av denna också, så har vi herr Valdor avbockad för några månader framåt.

Så klev Frank slutligen över den klassiska gränsen; pattvårtor i bild. Valdor har redan visat upp sig flera gånger här på bloggen, var gång omgiven av långt yngre tjejer. Denna gången var det dags att betala brudarna ännu lite mer, och få dem att fimpa överdelarna för bilden till skivans baksida. Det är en klassisk nödlösning som människan tagit till ända sedan vi var jägare och samlare; när något inte blir så bra som man tänkt sig så ser man till att visa nakna rattar. Det förekommer ständigt i dåliga filmer och tv-serier som inte riktigt håller måttet, och även på skivomslag är det en katastroftrend. I detta fall blev resultatet en bild där Frank tutar trombon in i drunkningsdöden och fem toplessdamer flyr bort från honom, planskande i panik.
 
Speciellt för denna skiva är att det inte är en renodlad soloplatta, utan en av skivorna han gjorde ihop med sina "Dimension Singers".

1972.

21 kommentarer:

Göran Lundbom sa...

"när något inte blir så bra som man tänkt sig så ser man till att visa nakna rattar. Det förekommer ständigt i dåliga filmer och tv-serier som inte riktigt håller måttet, och även på skivomslag är det en katastroftrend."

Stämmer oftast - men inte när Jimi Hendrix gjorde albumet "Electric Ladyland". Mycket bröst, men också mycket bra musik!

Imperial58 sa...

Jag har väldigt svårt att tänka mig att Jimi Hendrix skulle ha kunnat gjort nånting ens i närheten av att vara hörbart!

Anonym sa...

Att försöka komma på teman till Franks omslag måste vara jobbet från den behornade.

Herr Dryck sa...

Bra saker kan ha nakna bröst, det är ingen motsägelse. Men riktigt kassa grejer har en klar överrepresentation av toplessbilder.

Anonym sa...

Den här plattan fanns i min fars samling. Som fjunig 13-åring tyckte man att den var lite intressant. Dock ej för att lyssna på.

/Mikael

Goose sa...

Jag tror att baksidan skall tolkas symboliskt: Proppen ur för denna gummibåtsorgie!

Snowroller sa...

Från ett gubbsjukt perspektiv tycker jag det är synd att den mest "begåvade" av damerna inte syns bäst på baksidan när de plaskar omkring. Varför är inte Frank själv lika modig med födelsedagskostymen? Eller är trombonen en symbol för hans manlighet?

Markus sa...

Än värre blir det om vi översätter albumets titel till svenska:

"Gummibåts-fest".

Salasso sa...

Men är det inte lite Rhendöttrarna och Alberich över det här omslaget?

Den begåvade damen som sjunger heter Flosshilde och det är hennes mordiska syster Wellgunde som placerat händerna i ett strypgrepp kring dvärgens hals.

På baksidan har den försmådde Frank-Alberich lyckats få tag på den gyllene trombonen som ger honom makt över gillestugorna.

Men kärlek får han aldrig mer...

puttelito sa...

jag upplever smalbenen på framsidan som förvirrande

X-pert sa...

"Henne ska jag ha för hon har störst brön" tänker Frank om den silverfärgade. "Ja men jag då" tänker den svarthåriga och trasslar in benen emellan Franks dito. "Jag vill också vara med" tänker den blonda i mitten, och visar ett onaturligt intresse av att massera Franks spända axlar. Tvåan från höger "couldn't care less" och pillar med håret. "Nej nu drar jag ur proppen" tänker den silverfärgade. Strax ligger alla i sjön, och Frank har varit nere på botten och hittat lite grövre brass den här gången. Så det kan slumpa sig. Turligt nog var det inte en sousafon. Frank hade aldrig klarat att spela tuba och trampa vatten samtidigt i mer än två takter. Tvåan från vänster har äntligen funnit sin roll: hon leder sången "Oh, Let's Go Crazy" till Franks skönspel. På så vis fick alla något att göra.

Bödvar Bjälke sa...

Au contraire, Imperial58. Den övervägande majoriteten av herr Hendrix produktion befinner sig med god marginal inom det hörbara frekvensområdet 20-20000 hertz.

Mats sa...

Vad jag vet så var det den engelska versionen av "Electric Ladyland" som hade dom bara brösten. På det amerikanska orginalet var det Jimi Hendrix själv och han lär inte ha varit så förtjust i detta knep för att sälja fler skivor...Frank Valdor däremot hade inget problem med det.

tompa sa...

Marsfolket (med bl a Clabbe, Schaffer och Skifs) gjorde en skiva som hette "Justa rattar". Minns inte om musiken var nåt, men minns tydligt omslaget där ett par tuttar var försedda med volymknappar.

tompa sa...

och det visar sig att Clabbe fortfarande har både skivan och bilden på sin meritlista! Vilket skulle bevisa att det Hr Drycks katastroftrend-teori hållermåttet.
http://www.clabbe.nu/kortresume.shtml

Mikael sa...

Notera att en extra tjej har smugit sig in på baksidesbilden! Kanske var det den extra tyngden som gjorde att båten sjönk?

MIkael sa...

Eller, förresten - det är nog en arm där till höger som nästan ser ut som ett huvud...

Emil sa...

Jag förstår varför det finns kvinnor som föredrar att bli lesbiska efter att ha sett dessa skivor. Finns det någon som har hört låtarna?

Anonym sa...

Är det inte dags att ta itu med Loffe Carlssons 70-talsplattor här snart också?

Anonym sa...

Frank Valdor är far till halva Hamburg!

Anonym sa...

Spelade de på ackord? "Måste lyckas få plattan att sluta inom 36 minuter blankt!"...

Herr Dryck/ De heter 'Dimension-Singers' - med binde-streck... Ger det ytterligare en dimension i debatten?