2011-09-21

De' våras

 
Fyra mähän har valt att ställa sig i leran omkring ett picknickbord, med en översvämning som backdrop. På högerkanten står någon slags insekt med högt uppdragna jeans. Bredvid henne sitter Lars Ohly och myser, och bredvid henne en tjej som ser väldigt snäll och sjuttiotalisk ut. Ute på vänsterkanten står Mikael Wiehe i en våldsamt häftig pose och visar upp sina två tänder. Det som fängslar mig är hans fot. Antingen är den djupt nedsjunken i leran eller också har han någon slags hov eller klöv. Eller har han en normalstor häl med platåklack och sedan en liten miniatyrfot framför den? Spännande.

1978.

18 kommentarer:

SWE-X sa...

Mannen till vänster är Sven Melanders okände bror. Jag vet dock inte om hans glädjestrålande min beror på att han planterat vänster fot i sittande damens häck, eller pga vad högerhanden hittat i skrevet.
Stående damens brillor kan troligtvis skydda mot en supernova.

Smygen sa...

"Kan spelas mono" är en trevlig upplysning som visar på omtanke.

Ella sa...

Att ingen kommenterat hur fruktansvärt nära Mikael Wiehes skrev den snälla sjuttitalstösen håller sin hand

Calle Krantz sa...

Du skriver så fruktansvärt roligt, tack så hemskt mycket för den här bloggen. Man "slösar" lätt bort en timme här då och då.

Eva sa...

För att heta 'Det våras' så var det en fruktansvärt trist bild, kunde de inte väntat tills våren hade fått lite mer tid på sig.

Stående damens glasögon var verkligen enorma, största jag någonsin sett tror jag!

Anonym sa...

Eva: Förstår du nu vilken komplett idiot man måste vara för att vara modeslav? För du tänker väl inte sätta på dig sådana glasögon om dina väninnor börjar gå runt i dem igen, eller...? Precis som det finns eviga värden i livet finns det vissa saker som ALLTID är fula, även om fårskocken för tillfället springer åt det hållet.

Markus sa...

Med risk att återigen påbörja en debatt om gudstro, här är exempel på låtar från plattan:

Gå Sion Din Konung Att Möta
Jesus Pianist
Aftonbön I Atomåldern
När Gud Lämnas Utanför
Bed Och Du Får

Aftonbön I Atomåldern tycker jag personligen verkar vara en spännande låt, science-fiction blandat med religion. Scientologin i ett nötskal.

Kan tilläggas att Stig Strand har skapat musiken till några av låtarna, men det kan väl inte vara vår slalomhjälte. Eller?

Anonym sa...

Haha, den snälla tjejen är ju Thory Petterson. Henne satte jag på flera gånger när vi gick på gymnasiet. Prisa Jesus!

Anonym sa...

Detta måste nog vara den sämsta av dem alla.

Alla andra usla omslagsmotiv är av typ "Ja ok, det var kanske inte så smart.." men detta är ju fullständig katastrof! Vad tänkte man på, det finns ju inte ens en idé med bilden?!

Detalj: En aning suspekt placering av kvinnans hand :)

Anonym sa...

Det är väl alldeles uppenbart vad de tänkte på? "Vi kallar oss De' Våras, så vore det inte en kul grej att ta en bild av oss när det våras??". Deras misstag var att de inte väntade lite längre så att det hann börja våras ordentligt, men de kanske hade bråttom att få ut plattan innan folkparkssäsongen började.

X-pert sa...

Han till vänster har skapat ett fullständigt nytt mode: man tar kronans yllehalsduk i den glättiga färgen gr-br-gr (uttydes grå-brun-grön) och knyter en plastrong av den och glömmer att stoppa ner den innanför skjortan. Snyggt. Vad skall komma härnäst? Kronans långkalsonger och sockiplast...

Jonathan Newton sa...

Han till vänster är väl Jacob Dahlin?

Anonym sa...

Mesig tjej, hon som sitter!

Anonym sa...

Ja, verkligen. Hur kan man frivilligt sätta på henne, som någon "skröt" om.

Tobias sa...

Jakob Dahlin har så pass långa och vida byxor att han står på tå, med en stor del av skon inuti byxbenet. Därför ser foten så liten ut.

Anonym sa...

Den plattan har ju jag! Inte så pjåkig som omslaget ;-)

Anonym sa...

Tack för kommentaren att skivan är bättre än omslaget.
Ja, det är klart att kopplingen till vår fanns i fotografens tänk när bilden togs och, ja, det stämmer att våren hade inte hunnit så långt när producenten tyckte att bilden behövdes.
Jag antar att kommentarerna huvudsakligen kommer från individer som inte var födda på 70-talet. Bilden är nog rätt så tidstypisk för klädstilar och skivomslag från epoken och inte mycket mer katastrofal än en del betydligt kändare samtida gruppers omslag.
Men tack för uppmärksamheten.
Sven Melanders okände bror.

Anonym sa...

Mannen till vänster brukade bleka skägget till jul och spela mycket autentisk jultomte, Lars Ohly var ledare för en ungdomsgrupp jag var med i på 70-talet och gav oss flera sköna citat...kvinnorna vet jag inte så mycket om.