2011-04-04

Lars Åke Lundberg - Det finns en glädje

Idag har jag glädjen att presentera en av Sveriges bästa enarmade gitarrister. Det finns en glädje, glöm aldrig bort det.
1967.

26 kommentarer:

Snuskebassa sa...

I musiken fins det alltid glädje! :-))
God uke til deg! :-))

Håkan sa...

Hans blick skrämmer mig. Och så det budskapet. Med den armen.

Snowroller sa...

Ja, den där blicken ser ut att kunna skrämma upp en död. Det blir inte bättre av hans sorktänder.

Henrik Ravin sa...

"Det finns en glädje" säger en del, men jag vet inte så noga jag.

Patch sa...

Så subtilt, så bra!

Tommy sa...

Lyteskomik på en nivå Herr Dryck inte befunnit sig på tidigare. Jag är förvånad. Bättre att att inte göra inlägg än dåliga inlägg.

stuhre sa...

Lyteskomik? Klart att Lars Åke har två naturliga armar, det är bara bilden som suger. Det är väldigt ovanligt med enarmade gitarrister av praktiska skäl.

Musiken suger nog också förresten, när jag tänker efter. Lite enahanda.

stuhre sa...

Är Tommy sugen på att se Lars Åkes vänsterarm finns den här:
http://www.kristianstadsbladet.se/hassleholm/article801384/Tryggare-kan-ingen-vara.html

Herr Dryck sa...

Inte är det lyteskomik? Om jag hade attackerat hans något säregna utseende hade jag hållit med dig, men nu är det en usel komposition av bilden som jag kritiserar och inte hans fysik. Givetvis har han två armar, det trodde jag inte att någon skulle vara dum nog att betvivla.

tomtom sa...

Har för mig att det var Nils Ferlin som sa: man kan inte ens skoja om en synål utan att nån enögd jäkel tar åt sig.

Rickard Olsson sa...

Det är till och med så att Lars-Åke hade TRE armar innan något gick snett under operationen som hans mamma Klothilde hade samlat ihop pengar till och han råkade ut för en något överambitiös kirurg med nyvässad skalpell.

Han gick alltså från att vara trearmad (med en lovande karriär som bilmekaniker framför sig) till enarmad (när bilden togs) till tvåarmad när han återigen fick tid till en ny operation i januari 1968 där läkaren sydde fast arm #2 som under tiden legat i en frys på Karolinska. Jag vet inte var den tredje armen tog vägen, men det ryktas både om donation till någon enarmad och till en förlustdrabbad kennel.

Irris sa...

Det må finnas en glädje, men jag tror inte Lars Åke Lundberg fått ta del av den. Eller så är han bara förvånad. Det kan ju vara kul det med.

Anonym sa...

Här är något att bita i!

http://www.visualnews.com/2011/01/24/the-sound-of-awkward-album-covers-of-regret/

Markus sa...

Lars Åke Lundberg, LÅL, Lafing åut laod (lite långsökt, jag vet, men 1967 vad svenskarnas engelskakunskaper mer bristfälliga).

Det finns uppenbarligen en glädje.

Anonym sa...

Vad är det för fel på lyteskomik, nurå? :)

Bajs-Lasse sa...

Hans intetsägande nuna får mig att tänka på både Ipren-mannen och Plåt-Niklas.

Raggoparden sa...

Men han har i alla fall två tänder.
(OBS lyteskomik)

Jan Jävulbock sa...

E-moll hela vägen. Det ackordet (åtminstone den förenklade varianten av det) går i alla fall att spela med bara en hand. Måste låta enahanda.

Anonym sa...

Tack för en rolig blogg!!! Fast jag måste försvara Lars-Åkes musik och person (alltså till de delar jag känner till) och tycker han är musikalisk och sympatisk. (mest med tanke på kommentarerna)
Anita

Pelle sa...

Detta är ju hysteriskt roligt, garvat i timmar, underbart upplägg!!

Cab sa...

Det här, gott folk, är min gamla konfirmationspräst. Det var dock 11 år efter detta omslaget gjordes och jag känner knappt igen honom eftersom jag minns honom i ett vildvuxet skägg. Så där så man kan gissa att han slutade raka sig -68...
Han lyckades inte frälsa mig men han är upphovsman till den gamla klassikern "Guds kärlek är som havet och som stranden" och det är ju inte illa...

Tack för en otroligt rolig blogg!!!

cab sa...

"...som stranden och som gräset..." - ska det vara, förstås! Sorry, men det var ett tag sen jag sjöng den...

Anonym sa...

Kort och kärnfullt! För övrigt har Herr Dryck verkligen en sanslös blick och känsla för detaljer!!! Jag måste ta omslagen ett i sänder, skrattar så jag knappt får luft. Idag fick jag ställa mig vid ett öppet fönster en stund och försöka lugna ner mig. :)

Anonym sa...

Det är svårt att tro att detta är samma person som 1968 flyttade till London, färgade håret svart och bytte namn till Freddie Mercury.

Anonym sa...

Fy fan vilken yxmördare......

fluthedude sa...

Kul att så många kommenterat omslaget. Måste dock upplysa om att ni inte riktigt fattat:
Q: Vilken gitarr skulle du köpa 1967?
A: En Levin
Guran är idag värd mer än många gamla hårdroxyxor(även om Kee, Yngwie eller annan pajas lirat på den). Vi Lundbergare var tidigt ute med att upplåta yta för produktplacering och skrattar hela vägen till internetbanken.