2010-10-28

Uma noite no faia

 
Ludgo-Pelles satt och drack lingondricka på någon krog för länge sedan och Vikingarna gjorde smygreklam för en servering som erbjöd svärdmördat svin, men detta tar priset. De är så måna om att lyfta fram sina snygga matsalslokaler att det faktiskt är det enda som bilderna föreställer. Bilderna är dessutom suddiga och visar upp lokalen i ett dassigt dunkel. 

1975.

12 kommentarer:

Snowroller sa...

Bilderna är förstås tagna bara några få minuter innan ortens lokala fotbollshuliganer släntrar in efter ännu en brakförlust mot grannstaden. Synd att vi inte får se bilderna från morgonen efter.

Skägget sa...

Herr Dryck! Jag fann din blogg för några dagar sedan och den har sannerligen berett mig mycken glädje allt sedan dess. Jag har skrattat åt dina fantastiska iakttagelser så att jag fått magknip och andnöd. Du är en sann ordkonstnär, en ekvilibrist av rang. Jag bockar, bugar och tackar för en ljusglimt i höstmörkret.

Raggoparden sa...

Men är det här ett skivomslag? Är det inte en meny, med personalens namn på förstasidan?

John sa...

Denna blogg är ju så otroligt underbar! Tack för den!

Kolla in http://www.beaverblog.com/ förresten. Rätt kul!

Anonym sa...

Bilden däruppe får åtminstone mig att tänka på ett fängelse.

Karin Lindström sa...

Oj oj oj oj, här blir man riktigt sugen på att slå sig ner i den här dassiga miljön. Snacka om inbjudande foton, förstår man ju att de är måna om att låta dem utgöra hela omslaget.

Alicia sa...

Tycker baren gör sig bra genom fängelsegallret. Skönt att se att, dassigheten till trots, den högt uppskattade matsalen är välbesökt.

Anonym sa...

O Faia, berömd(?) restaurang (eller möjligen turistfälla) i Lissabon där man spelar Fado, berömd Portugisisk musik.

Kan vi tippa att musiken på skivan är just Fado? Skivan är sannolikt gjort för att prånglas på turister som gillade musiken.

Northern Viking sa...

en av de bästa bloggar detta!har gapskrattat mycket!tackar för detta!fortsätt med arbetet.

Anonym sa...

Har bläddrat lite bland de senaste bidragen varav Birgitta Wollgård är rätt bisarr. Än mer bisarr är dock följande bild (länk) på madamen med hela kompet runt om kring. Här har man lyckats med en "Dubbel-Roland" ute till höger varav den bakre just har fått Birgittas armbåge i skrevet och den främre lider svårt av nån slags åkomma i ryggen samtidigt som han håller uppe brallorna. Lätt Rolandvarning även på han som står till vänster om Birgitta.
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.svenskadansband.se/data/media/1638/xD0191-Birgitta-Wollgrd--.jpg&imgrefurl=http://www.svenskadansband.se/img199.htm&usg=__HZeAa_WF-c1R7kWkg3fTPGDYQLg=&h=468&w=650&sz=100&hl=sv&start=1&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=eP4k5rg87xAKNM:&tbnh=99&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dbirgitta%2Bwollg%25C3%25A5rd%26um%3D1%26hl%3Dsv%26safe%3Doff%26sa%3DN%26rlz%3D1R2GGLL_sv%26tbs%3Disch:1

Anonym sa...

Som det antydes over: tittelen er ikke på spansk, men på portugisisk. Ikke at det gjør coveret noe bedre, såklart.

Fredrik Elmhammar sa...

Min första kommentar. Tack för alla timmar jag suttit och asgarvat på den här bloggen!

Sen själva kommentaren: Skivan är definitivt portugisisk, och mycket riktigt Fado. Jag har bott i Portugal i flera år och känner väl til de flesta av namnen på skivan.