2010-03-16

Red Rockers - Schizophrenic circus

 
Hej 80-tal.
Den genomfrusna hunken på högerkanten har någon sorts Narnia-outfit på sig, vilket man tycker borde värma fullt tillräckligt.

Den blonda mannen i mitten har en sminkning som vi osökt förknippar med konstverket "Sexparalysappeal" av Wilhelm Freddie. Kort sagt ser det ut som att han har ritat en dase i ansiktet, inte alltid ett smart drag om man vill uppfattas som en trygg och samlad person.

Den enda som inte tittar in i kameran är han som klätt ut sig till någon sorts blandning av Trazan Apansson och Xena krigarprinsessan, med något gult gegg på kinden och ett guldband om vaden som för tankarna till Imaginations "Bodytalk".

I bakgrunden ser vi en skär tjej som sitter på en enhjuling och som helt uppenbart stödjer sig på sin högerfot i sanden. Vi ser även en häst med skötare i någon sorts cabaretdräkt, och en karl långt bort som spänner sig.

En udda detalj med denna platta är att baksidan är vänd uppochner.

1984.

19 kommentarer:

ilker ringvägen :D sa...

jora det är lite häftigare grejjer, 50 spänn så tar jag den.. är det inte original så ringer jag snuten..

Snowroller sa...

Du glömde nämna barfotamannen i röd rock och svart basker. Han är min favorit. Han ser dels riktigt sjuk ut i det där vita sminket, dels ser han inte klok ut i det där håret, en frisyr man bara kunde ha på 1980-talet.

Alicia sa...

Men du glömmer det att bakgrunden på flera ställen överlappar personerna, det tycker jag är fantastiskt nytänkande och skickligt gjort!

Neurotica sa...

På den tiden var cirkusestetik åtminstone liiiite nytt.Det var ju innan Panic! at the disco blandannat...

Anonym sa...

En liten gissningstävling; Vem av de fyra "Herrarna" är lik David Hellenius...?

/Max

Olsson sa...

Jag gillar verkligen hur han som sitter längst till vänster har borrat ner fötterna i sanden och sedan slätat ut den fint ovanpå så att det inte ska se för stökigt ut.

Yowyow sa...

Kolla in /watch?v=NO4FFE5OgYw på YouTube...

Så låter plattan. Där ser man.

Anonym sa...

Noterar att första "S"-et i Schizophrenic circus råkat hamna ovanpå hästens öra. Snyggt jobb.
Men mest imponerad får man ändå vara av att någon tycker att det verkar vara en bra idé att åka enhjuling på en sandstrand.

Nonsensakuten sa...

John Travolta till höger?

Kronskog sa...

Riktigt dåligt Photoshoparbete! Men ganska bra ändå eftersom inte Photoshop inte fanns på den tiden. Undrar om de medvetet ville ha ett så hafsigt fixat omslag?

♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥ sa...

Åh nej åh nej åh nej!!

Det tåls att sägas igen: ÅH FUCKING NEJ!

Roland sa...

Jag ser en samling välartade ungdomar relaxa på stranden. Men se upp för den hotfulle muskelspännargubben i bakgrunden.
Han flyter i land på flotten för att rensa upp.

Anonym sa...

Jag får samma känsla av detta som av en sån där dryg dröm när man försöker springa ifrån nåt farlig i djup lera. Så jag hoppas omslaget speglar innehållet.

Sen har dom ju i alla fall försökt göra en intressant bild det får man uppskatta.

Anonym sa...

Killen i tarzandräkt föreställer Rai, Grottpojken, en anime som gick förr.

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=8xnkO2c7aUs

Maräng sa...

Hottentotten som står på byggan och spänner sig är uppenbarligen någon form av andligt väsen, eftersom han inte lämnar någon spegelbild i vattenytan. "Circus"-texten på taket verkar vara hastigt ditsatt i efterhand, en sen kväll efter allt för mycket att dricka, och har i vänsterkanten hamnat framför hästens öra och löper i högerkanten ovanför takets kant. Förutom att den är ungefär fyra gånger för ljus i förhållande till hur ljuset i övrigt fallet på taket. Jo, man kunde göra tokiga fel även innan Photoshop.

Goose sa...

Det kan inte var så att det är baksidan som är rättvänd och att denna illustration skall betraktas uppåner? Jag vände min laptop uppåner och bilden blev inte värre av det...

Anonym sa...

Är inte det här en dubbelpost? Skivan känns onekligen bekant. Nå, värd att omposta isf, verkligen ett omslag i en egen klass.

Lena sa...

Tack snälle Herr Dryck! Du muntrade upp min tisdagskväll något alldeles kolossalt; skrattårarna rinner nerför mina kinder! Lena

Christian Mangs sa...

Hunken till höger är ingen mindre än Stiff Little Fingers gamla trummis Jim Reilly.
Så kan det gå.