2010-01-20

Palomaz 8 - Varför kan man inte dela lika

 
Så var Palomaz tillbaka. Igen. Samma gäng som för länge sedan stod i den fuktiga sandlådan och försökte få till en omslagsbild trots att både en collie och ett barn fanns närvarande.

Mannen som försökte stå coolt i däckgungan finner vi nu ute till höger, där han står och ser rädd ut. Mannen längst ut till vänster ser ut att ha svalt något för stort utan att tugga ordentligt och har en rätt otäck blick som skrämmer mig allt mer ju längre jag tittar på honom. Längst fram sitter en ung man som valt både frisyr och mustasch som dels går emot allt vett och sans att avsiktligt satsa på, men som faktiskt också är förbjudna enligt genèvekonvensionen.

Damen som sitter med händerna i skrevet bär samma klädsel som de övriga, bortsett från ett rött band som korsar slipsen. Därav vet vi att hon är Kvinna. I bakgrunden skymtar en skum figur med fantastiska glasögon och ger intrycket av att vara en sådan person som ofta glöms bort i olika sammanhang.

Men bildens tiopoängare är givetvis mannen med tupéluggen. Han står i sattihalsen-mannens skugga, så att hans ansikte och skjorta blir utan ljus och därav får en dassigare kulör. Inte för att det hade spelat någon roll; de hade kunnat ge honom en separat spotligt och satt honom längst fram utan framgång eftersom han valt att göra Fulminen.

Fulminen är en diskret och enkel grimas som kan få vem som helst, och jag menar verkligen vem som helst, att se fantastiskt dum ut. Knepet är att visa endast övertänderna. Se dig i spegeln och prova själv! Lyft överläppen så att de övre framtänderna syns, utan att rynka för mycket på näsan. Skjut bak hakan en aning och gör blicken lagom dimmig. Pang bara, så ser du ut som en brugd. Sedan kan man experimentera med olika intensitet och huvudföring, men hemligheten bakom succé är att hålla det så enkelt som mannen på bilden. Man ser då inte ut att göra en rolig min, utan man ser bara genuint ointelligent ut.

Lycka till!

1984.

37 kommentarer:

Med örat mot rälsen sa...

Killen längst fram ser ut som en ung Sven Melander. Killen bakom honom ser inte klok ut.

Anonym sa...

Gjorde en Googlebildsökning på denna Keira Knightley, och på de två första sidorna gör hon knappt något annat än att visa övre tandraden, så det där vet jag inte riktigt vad du har fått ifrån.

http://www.aolcdn.com/red_galleries/keira-knightley-400a082107.jpg

http://www.funmunch.com/celebrities/actresses/keira_knightley/enlarge/keira_knightley_14.jpg

Jävligt fula människor på detta omslag annars.

Jojoboo sa...

Åh, Herr Dryck, välkommen tillbaks! Du har varit saknad.

Herr Dryck sa...

Se någon film med henne så förstår du vad jag menar. Det är ett skådespelsgrepp, inte en bildpose.

Rimbloggen sa...

Att inte sätta ut frågetecken efter meningen: Varför kan man inte dela lika.
Jag kan fan inte stå ut med det, det bara SKALL vara ett frågetecken efter meningen. Hur kan man missa det? Eller kanske:
Hur kan man missa det.

PikeWake sa...

Gratulerar till brugd-kommentaren. Det var nära att ett revben gick där.
Tänk bara om det faktiskt är brugdmannens undre tandrad vi ser?

Petter sa...

Uppskattar också brugdreferensen mycket. Subtilt.

Det saknade frågetecknet irriterar, men går på något sätt ihop med den oroande strikta, nedtonade approachen för hela omslaget. Inga utropstecken, inga blaffiga stjärnor, inga leenden, välknutna slipsar, kontrollerad handplacering, kursiv helvetica och den nästintill idiotsäkra färgkombon rött-svart-vitt. Man tänker nästan att de har försökt ta lärdom av alla tokroliga huksittningar framför omatchande bakgrunder med helcrazy-loggor. Men ändå blir det fult. Det är så att hjärtat blöder när man tänker på hur de ansträngt sig.

Apropå det nedtonade förresten: Är det bara tre låtar på skivan? Och vilket språk framförs Seemann på?

A sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
A sa...

Fantastiskt rolig läsning som lockar till mycket skratt som vanligt! Tack!

Vill dock kontra den anonymes kommentar med att jag på första träffsidan i Googlebildsökninen hittade en bild där Kiera Knightley försöker se sensuell ut med hjälp av undre tandraden såsom beskrivet i inlägget:

http://www.celebspin.com/wp-content/uploads/2006/06/keira-knightley.jpg

Finns där lite likheter med prinsessan Viktoria?

Anonym sa...

Antingen använder du en lokal google-domän eller har SafeSearch på eller något liknande, för den där bilden ser jag inte på de tre första sidorna. Och det är ändå inte tänder nog för att kunna se dem på en thumbnail. Men kontra på du om du tycker att ämnet var så jävla viktigt.

Neurotica sa...

Vad är det de ska dela lika?Kostymerna?Tjejen?Men näe,hon verkar ju vara en i gänget:D

Mats sa...

Tänkte på två saker:
1. Mannen till höger är väldigt lik Steve Carell.

2. Det ser lite ut som om alla huvuden har klistrats dit i efterhand. hmm...

Anonym sa...

Mannen längst till höger... kan det vara... flämt... Dan Glimne?

Anonym sa...

Började läsa katastrofalaomslag igår kväll, satt uppe halva natten. Den torra, nästan lakoniska tonen i texten kombinerat med det färgsprakande crescendot som kännetecknar omslagen ger en förödande komisk effekt. Underhållningsvärdet är av sådan dignitet att Herr Dryck utan vidare skulle kunna göra sig en hacka t.ex. genom att föra över konceptet till en iphoneapp. Om Herr Dryck är intresserad av denna idé hör han av sig till / karack1@hotmail.com

under cover sa...

Petter: Skulle tro att Seemann framförs på tyska. Detta faktum i sig är mycket skrämmande, i kombination med detta hialösa gäng som antagligen inte får en bokstav rätt i uttalet.

Anonym sa...

Min fråga är: heter skivan "Palomaz 8" eller heter den "La Paloma" eller heter den "Varför kan man inte dela lika"?

Sedan blir man alltid lika nyfiken på de kommentarer som är borttagna av den som skapade dem. Varför är de borttagna? Har författaren insett att det han skrev var FÖR elakt? Eller han blivit hotad? Vem vet?

Neurotica sa...

Anonym 09.06:
det läggs in en massa spam med porrlänkar tillexempel,förmodligen har admin tagit bort dem.Skulle inte tro att ngn blivit hotad.

Förmodligen är det Palomaz 8:e skiva i ordningen och titeln är "Varför kan vi inte dela lika?".Skulle jag tro.

Unknown sa...

Ett fint omslag publicerat på Photoshop disasters:

http://photoshopdisasters.blogspot.com/2010/01/justine-bateman-excuse-me-i-have-to.html

Lillsnörpa sa...

Vilket HÄRLIGT gäng! Man blir LYCKLIG av attse dem!/Lillsnörpa

Mika sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHHA! Hur roligt inlägg som helst!

Sophie sa...

Det här är den absolut roligaste blogg jag vet och det finns inget bättre än att hitta tillbaka hit när man känner sig lite nere. Men jag har ett problem...jag skulle vilja att man kunde titta på bilden HELA tiden man läste texten. Alltså så man slapp scrolla upp för att kolla in allt som du så otroligt skickligt lägger märke till. Man tappar liksom lite av nöjet när man måste göra detta. Eller är det jag som är helt oteknisk och inte har fattat hur man slipper göra detta?

Anonym sa...

Tack Neurotica. Det var ett ytterligt klart och myndigt svar!

HannaFindus sa...

Du är klockren och ingen annan blogg får mig att skratta så mycket som din! Tack!

Zendur Keldraaf sa...

Äntligen Herr Dryck! Som jag längtat efter nya! Hur ser det ut, har du gjort dig av med vänner och familj så du kan få upp lite nytt? /Ett stort fan

Anonym sa...

Ett inlägg i månaden funkar inte! Här måste det bli bättring! Bums!

(Jättebra blogg, förresten. När den väl uppdateras...)

Kai sa...

Hallå!!! Är du död, krossad under skivbackar fulla med skitfula omslag?

RJ sa...

Hahahaha...

Grejen är ju att man inte tänker på hur komiskt det ser ut förrän någon med sinne för komik gör ett utlåtande om omslagen. Underbar blogg detta, men jag saknar omslag från mindre kända 80-tals-hårdrocksband, som ju måste ha sett minst lika katastrofala ut. För att inte tala om alla underground-band som gav ut LP:s på 70-talet.

Lite mer variation önskas, inte bara dansband o dyl.

Tack för en jävulskt rolig blogg! :-D

Anonym sa...

Varför ser dansband gubbar alltid likadana ut?....jag hävdar att det är en komplott. Det är samma personer på alla dansbandsskivor fast dom försöker få oss att tro att det är olika.

Jag har en känsla av att det typ låter ganska lika också.

Anonym sa...

helt underbart! älskar introducerandet av nya termer som "fulmin" och "rolandhållning"!

Johanna sa...

"Men bildens tiopoängare är givetvis mannen med tupéluggen. Han står i sattihalsen-mannens skugga, så att hans ansikte och skjorta blir utan ljus och därav får en dassigare kulör. Inte för att det hade spelat någon roll; de hade kunnat ge honom en separat spotligt och satt honom längst fram utan framgång eftersom han valt att göra Fulminen."

Hahahahaha, sååååå bäst!

Anonym sa...

tog väldigt illa upp av att läsa detta då det är min systers morfar som ni anser göra "fulminen" kan tala om för er att han gick bort för ett tag sen och jag tror inte anhöriga tycker om att läsa detta.... det är även hennes mormor som är med på bilden.... lite respekt för dme döda är ni snälla....

Jenny sa...

Ursäkta mig men vad enda in i helvete håller ni människor på med? Ka ni inte visa någon respekt för fem öre? Detta är min mormors gamla band och att ni sitter och verkligen snackar skit om dessa så undrar man ju vad ni är för idioter? Vissa av dessa personer lever inte längre! Visa respekt för fan!!

Anett sa...

Detta är den roligaste blogg jag någonsin stött på och Herr Dryck ska ha en gigantisk eloge för sina torr-roliga, oförutsägbara och ekvilibristiska texter. Håller med om behovet att kunna se bilden hela tiden texten läses.

I vart fall, TACK & keep up the good work! :)

Anonym sa...

"Anonym sa...

...tog väldigt illa upp av att läsa detta då det är min systers morfar som ni anser göra "fulminen"... "

Eftersom anonym inte verkar ha samma morfar som sin syster kan vi ana att anonym saknar såväl släktträd som humor.

Keep it up!

Stefan sa...

Anonym 08:46

Så man inte vara syskon och ha samma pappa och olika mammor?

;)

För övrigt en lysande blogg!

Bitterfisken sa...

Till Anonym och Jenny. Attentionsseekers deluxe! Allas mor och för föräldrar dör. Det hindrar inte det faktum att snubben gör fulminen. Varför skulle resterande värld bry sig? Lättkränkta jävlar....

Peter sa...

Sitter med den LP i handen nu haha