2009-12-07

Stig Lorentz - Räck ut din hand

 
Jag imponeras av att de haft tillräcklig självkännedom för att låta blomrabatten få dominera bilden. De fyra karaktärerna står alltså och gömmer sig bakom blasten och det är dunkelt, grynigt och mjölkigt precis som ett sånt här omslag skall vara, och titeln är lite lagom jobbig att urskilja från bakgrunden. Alldeles klassiskt med andra ord. Mannen ute på högerkanten tittar strax bredvid kameran och har nästintill fått till den rätta Roland-hållningen med sina oerhört långa armar.

Jag avslutar detta korta inlägg med en uppmaning åt er alla att skänka några tankar åt David Tainton. Ingen har nämligen kommit att tänka på honom under de senaste femton åren.

1984.

22 kommentarer:

John-John sa...

Vem är David Tainton?

Anonym sa...

För en tid sedan länkades det till en bild på bengt magnusson som hade fastnat i en alldeles förträfflig roland-hållning. Jag efterlyser den länken/bilden.

Rimbloggen sa...

David Tainton var med i det fulländade reality-romance-dramat Vinterviken 1995. Han är även känd som Sveriges svar på Nick Kamen.
Troligen släkt med Blossom.
Vad kan jag mer berätta?
Han samlar på AKO-mint...

PikeWake sa...

Är Jan Rippe med i alla dansband?

Jonas sa...

Mannen på högersidan tittar bara bredvid kameran med ena ögat…

Anonym sa...

Vilken tur att det redan fanns ett alldeles rätt format "O" genomborrat av ett mittstag, så slapp man att slösa med just den bokstaven.

/Max

Mikael sa...

Alfred E. Neuman med Roland-hållning! Det här är ju alldeles underbart!

Snowroller sa...

PikeWake och Mikael har helt rätt. Det är Alfred E. Neumans och Jan Rippes pappa som står där till höger.

Plantan i mitten är förstås plantan från "Little Shop Of Horrors".

Bajs-Lasse sa...

Gubben längst ut till höger ser för bra komisk ut. Han borde ersätta Eddie Murphy i alla "Snuten i Hollywood"-filmerna, bli Sveriges näste statsminister och USA:s kommande president samt målvakt i Tre Kronor.

Anonym sa...

BWAHAHA! Vilket genomuselt omslag! Ett svettigt, unket växthus, fyra genetiska misstag, och så en klockren Ludgo som pricken över i! Riktigt jävla illa! (Och alltså riktigt jävla klockrent på den här bloggen!)

Anonym sa...

Känner att jag måste försvara Stig Lorentz lite här...dom har ju iaf lyckats klä sig anständigt! Det kan man verkligen inte säga om alla dansband, sen att nån fluga eller två sitter lite snett är ju sånt som händer... /Mats

Anonym sa...

En fluga gör inget dansband

Åkesdotter sa...

Måste bara påpeka att inte ens den jättelika blomkrukan lyckades skymma damen i bandet tillräckligt, så man har tryckt ner en bukett tulpaner i hennes händer att hålla framför kroppen.... Hoppas vissa i detta band inte gickvidare i avel.

under cover sa...

Herr Dryck, jag förlorade just min frukostaptit. Det här var nog ett av de värsta omslagen på mycket länge. Klaustrofobiskt, vedervärdigt, skrämmande. Och varför fick någons mormor vara med??

Neurotica sa...

Betongblomkrukan a´la förortstorg med a-lagare är ju bara bäst.Det är just en sådan lördagsfulla kids brukar riva upp varma sommarnätter.
Underbar bild.

Markus sa...

Jag tycker att han till höger är ruskigt lik antingen Roy eller Roger från Macken. Fast uppklädd i kostym, inte i skitiga meckarkläder.

Jois sa...

Jag pratade med David i går. Han hälsar att han mår bra och tackar för omtanken.

Simon sa...

Haha klockren blogg! Fortsätt skriva och samla på dig schysta plattor.. De kommer bli värda en förmögenhet! :D

Kenneth sa...

Stackars Kent Andersson. Han måste varit sjukt bakfull när bilden togs. Det ser iaf så ut...

Anonym sa...

http://www.svenskadansband.se/cat329.htm

Det verkar som att stig lorentz är ett band som ständigt uppdaterar sin konstellation. Detta ger ett fräscht intryck. Neuman/Rippe har dock en fast position.

r1ll0.blogspot.com sa...

Roland-hållningen lever än idag: http://vodpod.com/watch/2237658-barack-obamas-amazingly-consistent-smile-on-vimeo

Anonym sa...

Är inte Roland med i "den där mary"?