2009-07-07

Stef Meeder - Dubbelnaket

Detta är så underbart konstigt och fult. Stef Meeder spelade Hammondorgel och släppte precis likadana samlingar som alla andra vid denna tiden. Det vill säga medleyn med en massa genomtråkiga låtar så som Strangers in the night, Här kommer Pippi Långstrump, Down by the riverside, Bring back my Bonnie to me osv, där sångstämman ersatts av en Hammondorgel. Och det var allt. Låtar vi för länge sedan tröttnat på som blir omgjorda så att de låter som cirkusmusik, oerhört trist med andra ord. För att kunna få sådan dynga såld krävdes det förstås något alldeles särskilt på omslaget som fick folk att nappa (jämför gärna med Orfeo Digital-specialen), och vad kan då tänkas fungera bättre än BRÖST. Sagt och gjort plåtades Stef på stranden framför en sned horisont, ihop med en snygg tjej med öppen gul jacka och stora brön. Resultatet kan vi se nedan.

Som synes blev resultatet precis så fånigt som oprovocerad nakenhet tenderar att bli. Men det är vad som sedan skulle ske som ger det absurda en helt ny dimension.
TVÅ ÅR senare släppte Stef en ny skiva med precis samma skit på; andra låtar, samma fantastiskt dassiga sound. Till denna platta valdes en ny titel och två nya typsnitt, men istället för att ta en ny omslagsbild valde de en annan av bilderna som togs på stranden två år tidigare.

Vi får alltså se samma personer i samma kläder och samma bröst en gång till, och vi vet att Stef nu är två år äldre men tydligen inte har förändrats ett dugg.
Damen nämns aldrig vid namn.
1968 resp. 1970.

20 kommentarer:

Anders sa...

Fantastiskt!

Neurotica sa...

Att han är tysk är inget som förvånar*haha*,för det antar jag att han är-de gör bra bilar och annan teknik för all del,men musik och därtill hörande god smak har aldrig varit deras grej.Vilket härmed är bevisat,även om sjuttio- och åttiotalen i allmänhet inte är någon era som direkt kan minnas för sin fantastiska design...

Rimbloggen sa...

Älskar brunetter från skarven 60-/70-tal.
Ett omslag i Technicolor.
Var är Peter Sellers?

Mr P sa...

Liknar Chevy Chase en aning på första omslaget.
På det andra omslaget tycker jag mig skymta något som påminner om ståfräs! Inget man kanske kan klandra den gode Stef för med tanke på sällskapet (tänk 1968), men lite udda att välja den bilden då. Eller är det så att den bilden just, ska antyda svaret på frågan i titeln på albumet? "What now..."
Därom tvista de lärda...

Stefan sa...

Det här är ju för dumt!
Tror Herr Dryck hittar på...

;)

Anonym sa...

attn. Neurotica: Stef Meeder är holländare, inte tysk.

Neurotica sa...

Okej,ja,det var rätt nära iallafall:-P

Anonym sa...

Det ser verkligen ut som ett semi-stånd i alla fall.. :-)

Anonym sa...

Nu hade hon ju ordentligt heta nappar, så det förlåter en hel del.

Anonym sa...

Hammond-skivor kan man ha högst tre stycken i sin samling, en Arvid Sundin, en Nils Dacke och den andra Stef Meeder skivan, haha

Sir Elof sa...

Härliga sjuttitalet som tillät nakna bröst sådär.
Men vafan, finns det någon som orkar lyssna på en hel skiva med hammond??

Med örat mot rälsen sa...

Hammondorgel avnjutes bäst tillsammans med en gitarr, en bas, ett batteri trummor och cymbaler samt en självupptagen sångare. Således: Uriah Heep eller Deep Purple. Inget sånt här larv. Vill man ha nakna bröst finns andra medier.

Malin sa...

Skönt att du är tillbaka! Det har jag längtat efter. Tycker du skriver alldeles för sköna inlägg. Sitter och småskrattar för mig själv när jag läser din blogg. Verkligen min humor! Keep up the good work!

Herr mat sa...

Äh, ni fattar väl att det är HON som är Stef Meeder.

Obscuro sa...

I genren hammondorgelmusik är ju trots allt Klaus Wunderlich den okrönte konungen. Jag gillar framförallt skivan "Uraltedelschnulzensynthesizergags" som har ett både mycket vackert namn och omslag men framförallt innehåller de ljuvligaste 36 minuterna någonsin inspelade.
Glöm Pink Floyd eller diverse progressiva rockband, det här är 70-talets absolut galnaste musikutsvävningar.

omslaget: http://3.bp.blogspot.com/_vCRme2cixyU/RvjeG2VpywI/AAAAAAAAAq8/tQmR5MecPmY/s400/Klaus%2BWunderlich%2B-%2BUraltedelschnulzensynthesizergags%2Bklein.jpg

Anonym sa...

Den här var
också ganska katastrofal


http://static.marktplaza.de/images/1/69/8055369.jpg

Stef Meeder
100 Hollandse hits

Anonym sa...

fy farao vad vidrigt!

songs for lovers o sen är det pippi långstrump-låtar? eew...

Tobben sa...

Paret er faktisk brukt på enda et cover:
http://static.rateyourmusic.com/album_images/02a31c38dae1eeb519ac2938d199b5b3/760182.jpg

Anonym sa...

Titsen som damen på den övre bilden har fick mig att tro att den helt enkelt var från 80- eller 90-talet. De ser opererade ut.

Om jag vore man eller ickehetero hade jag blivit kåt på den bilden.

Lovisa sa...

Men på det senare albumet är ju ändå horisonten rak!