2009-07-07

Popular horos and rachenitsas

Det var mitt första intryck av detta omslaget som fick mig att köpa det, för denna första bild var för dum för att försöka tänka bort. Vad jag såg framför mig var fyra vuxna män i lustiga hattar, som satt på knä för att bära upp små bordsskivor på sina axlar. Från dessa små platåer hoppade ytterligare fyra män, spektakulärt låga små hopp. Som ni ser saknas det en bordsskiva längst ut till höger, och följaktligen tittar den yttersta hopparen ner efter sitt forna fotfäste som försvunnit spårlöst inför landningen.
Inget årtal.

24 kommentarer:

Snowroller sa...

Jag lider med de undre männens ben, armar och ryggar. Aldrig i livet att jag skulle vilja utsätta mej för sånt där. Värre än vattentortyr!

Anonym sa...

Från Bulgarien tydligen. Fruktansvärd musik. Jag lider å hela Bulgariska folkets vägna. Rysligt!

http://www.youtube.com/watch?v=DrKmaJgt83E

Anonym sa...

Det ser inte ut som att dom hoppar från nå skivor. Det finns några bänkar i bakgrunden som killen med klarinet står på. Antingen hoppar dom rakt upp i luften eller då hoppar dom över de knästående killarnas utsträckta armar. Men killen till höger är hur som helst inte med i hoppformationen.

Buster sa...

Det är synd om de hoppande grabbarna som inte har några fötter. Det gör nog ont när de landar, för alla...

Janne sa...

Andra hopparen från höger - visst är det dåvarande kronprins, numera kung Carl XVI Gustav?

Mr P sa...

Ja, det ÄR Knugen himself! Och han med de andra har väldigt fräscha smurfmössor på sig. Fattas bara att man skulle ana en blå nyans nånstans...

Mikael sa...

Snopet för musikerna, som man får anta är de som har spelat in skivan, att de knappt syns på bilden. Förresten är bilden så sned att man nästan blir sjösjuk.

Anders sa...

Dom käcka flickorna i glada folkdräkter verkar redan ana hur detta kommer sluta. Skräckblandad förtjusning över hur ont det kommer göra i dom pigga männens knän.
Damen längst till höger var säkert oerhört nöjd med sin anonymitet... Hon var den enda som kunde gå med rak rygg längs Sofias gator även efter att detta klassiska album blev var mans egendom.

Sir Elof sa...

Jag tror minsann de kan sväva. Finns ju såna österländska magiker har jag sett ju...

Anonym sa...

Mja, antingen sitter "ryggborden" fast på väggen längst bak i bilden, eller också är det två stycken otroligt små människor som står parkerade på trädgårdstomte nummer tre.

ögonläkaren sa...

Vad många som verkar missat "Anonyms" inlägg den 31 augusti 2009 06:39, där han/hon förklarar synvillan (vilken även Drycken föll till föga för). De hoppar inte från några bord! Borden står långt bakom, och de hoppar bara rakt upp i luften bakom de hukande herrarna. Ingen borde få så särskilt ont i sina knän av detta.

Frk. Nästäppa sa...

Ja, det var verkligen ord i rättan tid! Hur kan någon missleda folk genom att försöka få dem att tro att det var bord fastsatta på dessa stackars människors ryggar? Doktorn ska veta att Ert förtydligande är oerhört uppskattat av oss alla som är vänner av ordning och reda!

Anonym sa...

Men alltså, ska jag säga vad alla här förmodligen tänker?

- Det här suger.

Och då menar jag inläggen efter semestern. Det är inte katastrofalt nog, helt enkelt. Visst, det har varit lite småslemmigt och allmänt mögigt, men inse fakta: Det blir inte värre än de svenska dansbanden. Detta faktum är både denna bloggs största fördel såväl som nackdel. Inga försök att diversifiera dig kommer att lyckas, men du kommer bara att ligga på topp så länge det finns några svenska dansbandsomslag kvar att håna.

Anonym sa...

Men hallå, det står ju tydligt i texten att även Herr Dryck såg att detta var en synvilla? Sluta gnälla för fan...

Sverker sa...

Även om det inte är total katastrof så är det ju riktigt riktigt dåligt! Tack herr Dryck för att vi får lite internationell kultur, det kan vi behöva.
Precis så här brukar det bli när jag fotar: allt intresse på motivet och man glömmer helt bort hur märkligt det kan se ut i bakgrunden. Jag tror det är det som skiljer Fotografer från amatörer...

Stene Stenkaka sa...

En liten tomte står i mitten och blåser i sin tomtelur. Vad liten han är!

Buster sa...

Tänk så fel man kan ta! Jag var övertygad om att de hade klistrat fast bord på ryggarna och att ett gått sönder, därför saknas bordet till höger. Där ser man!

Anonym sa...

Sverker: Men det är dåligt på ett sådant där kvävande tråkigt sätt som gör att man kör ner det i skivbacken fort som fan igen innan man får ångest. Det är INTE dåligt på ett sådant sätt som lockar till hånskratt, skadeglädje och en lust att detaljstudera det. Det är med andra ord inte ett omslag som passar på denna blogg.

Anonym sa...

Skitbra Herr Dryck!!!

Anonym din fuling, vad inte passar??? Ukrainska metangassniffande bygdefolk som hoppar är ju enormt inbjudande till ett lupprace!

Har inte kommenterat på ett tag och alla mina egna bloggdrömmar är på en livslång paus för att man har ett liv nu för tiden som äter all tid men keep going strong, imponerande.

Dagnes: Outfit, snordyr stickad tröja (enda som fanns i large med tillräckligt långa ap-armar som passar mig), Acnejeans från reahyllan som ena benet vridit sig på i torktumlaren, förra säsongens seglarskor och ett par dressmannkalsonger (ja det finns inga bättre...)

Over and Out från Bambi aka Janne

Neurotica sa...

Etnochic!I rätt kontext kan allt bli "rätt" nästan;-)Just på det här omslaget som på så många andra horribla diton är avsikten allvarlig.Det är oftast avsett att vara snyggt,läckert,sexigt,whatever.
Resultatet 25 år senare(eller i fel målgrupp) är som när man sitter och garvar åt Knight rider-hitech många år efter bäst före datum passerat.Komik.
Men sätt en ful bild på något up-and-coming-indiebands omslag med lite design till och vips är det "rätt".Och förstås ironiskt menat då.
Just den här bilden kanske inte är något briljant exempel på vad jag menar men ändå...jaja.

Ysta Ost sa...

Anonym, snuta gnälla och gör något bättre själv om det här inte duger.

Olle sa...

Killen längst till vänster = Kevin Spacey

Anonym sa...

detta omslag är ryskt..

Anonym sa...

Nej, nej, den är inte rysk och inte grekisk - som någon tidigare påpekat så är de BULGARISK. Och Rachenitsa är en bulgarisk dans.