2009-07-07

Lill-Nickes - Regnbågens färger

Välkomna tillbaka allihop! Nu är sommarferierna över och det sätter fart här på bloggen igen. Vi drar igång med en riktigt härlig semesterbild!
Konceptet är fullkomligt lysande: Gänget i Lill-Nickes (jag ser att de inte har något bindestreck på framsidan, men bakpå och på ryggen har de det) är skeppsbrutna och flyter omkring på en stor klump bajs. Trots detta verkar de ganska nöjda.
Mannen ute till höger ser ut som en stor sjuåring, med handen på väg mot något som inte finns och högerfotens tår krampaktigt knutna. Bredvid honom sitter Patrick Swayze. I mitten finner vi en blundande man som precis ska till att kräkas. Han försöker ta sig ner till vattnet, men av ansiktsuttrycket att döma skulle det förvåna mig om han hinner dit i tid. Bredvid honom sitter en man helt klädd i gult, i klassisk schimpans-sittställning. Bredvid honom finner vi ännu en man med krampaktiga tår, denna gång med spretande och uppåtsträvande sådana.
Vad allt detta har med "Regnbågens Färger" att göra har jag svårt att förstå.
1988.

31 kommentarer:

Tobias sa...

Välkommen tillbaka till den bistra verkligheten efter ferierna, Herr Dryck! Kul att se lite liv i luckan igen!

Liraren i mitten måste ju vara värsta stolpskottet hittills på bloggen i kategorin "det får duga, jag orkar inte ta fler bilder". Den gule schimpansens kortbyxor tycker jag är obehagligt korta (åtminstone för att vara på ett skivomslag). Man får vara glad för den skebbsbrutna gruppens skull, att det inte är mer än ~150 meter till land. =)

Okänd sa...

Ser mer ut som en kokosnöt tycker jag.

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Vad som är svårast att förstå är skivans årtal! 1988 borde man ju ha kunnat göra bättre omslag, men denhär skivproducenten levde tydligen kvar i sjuttitalet...

Buster sa...

Nu börjar vidrigheterna igen, äntligen! Välkommen tebaks, Hr Dryck!

Anonym sa...

Välkommen tillbaka!

Sverker sa...

Skönt att du är tillbaka, jag har haft abstinens.
Jag tror nog mittenmannen kan hinna ner i vattnet, för om du tittar noga ser du att han redan befinner sig i luften. Otroligt fult inklippta små män!

Anonym sa...

Äntligen är han tillbaka! Hösten är räddad!

Stene Stenkaka sa...

Det råder ingen som helst tvekan om saken: Den hårt krystande, rödklädde mannen i flyende skitställning skall hållas ansvarig för den majestätiska bajsklumpen.
In flagrante kallas detta på juridiska!

Lotten sa...

Jag är chockad: tjunieåfemti!

Jonas sa...

Man skulle eventuellt kunna tänka sig att herrarnas tröjor och skjortor ursprungligen var tänkta att motsvara konceptet med regnbågsfärgerna. Fyra av dem är åtminstone rätt. Men så hittade mannen till vänster ingen organge eller violett tröja utan dök upp till fotosessionen i en vit med grön rand... Och så kom någon på att det ju faktiskt måste vara sju färger... Och så orkade ingen ta reda på i vilken ordning färgerna skulle komma så att de kunde sätta sig rätt... Och så pajade hela grejen.

Petter sa...

Man blir ju sugen på att åka till Halmstad om inte annat...

Underbart med en uppdatering, äntligen.

Anonym sa...

Lill-Nickes Halmstad? Är det som när Suede skulle lanseras i USA och dom fick döpa om sig till London Suede eftersom det redan fanns ett Suede. Eller Teddybears STHLM där det också redan fanns ett Teddybears. Betyder det i såna fall att det finns ännu ett band som döpt sig till det fantastiska namnet Lill-Nickes? Att det är den äkta Lill-Nicke som sitter till höger råder det väl ingen tvekan om i alla fall.... /mats

Neurotica sa...

Jag tycker också det ser ovanligt taffligt ut för att vara sent åttiotal,men å andra sidan så gjorde väl de här små lokala dansbanden mycket av designen själva eller med hjälp av någon polare kan man tänka sig.
Inga Corbijn-fotoartwork att vänta sig direkt alltså.
Det måste vara en kokosnöt de sitter på eller vad tusan är det?!

GöP sa...

Och som vanligt när det gäller montage av det här slaget, så är det ett uselt "klipp och klistra"-arbete.

Daniel sa...

Varför, varför, varför har alla såna där turbo-fönade frillor?

Men mest undrar jag över han i regnbågsskjortan. Har den gått sönder? Eller är den tillverkad med en orm som hänger ner över bröstet? Synnerligen osmakligt.

Anonym sa...

Mannen i mitten försöker putta bort ringen över bokstaven å, med sin fot. Tydligen för att han vill att texten ska bli Regnbagen, alltså en anglosaxisk väska för regn. Han har tröttnat på soliga omslag.

/ Falfa

Anonym sa...

Jag har saknat dig under sommaren!

Rimbloggen sa...

29:90 var ganska mycket pengar på den här tiden. Pengar som med all säkerhet kunde ha lagts på något bättre. Välkommen tillbaka

Anonym sa...

vad kul att du är tillbaka!!! så glad jag blev av lite nya omslag :) å herregud vad killen i mitten ser ut!

Marre sa...

Jag dör, kunde de inte göra det liiiite bättre arrangerat?? HAHA

Kaninen sa...

Ser det ut så där i Halmstad? Då är det väl en hög halm dom flyter runt på?

under cover sa...

Välkommen tillbaka Herr Dryck! Uj vad tråkigt det har varit utan dina grälla inlägg hela sommaren!

Mikael sa...

Stackars killen till vänster. Inte lätt att hitta ett par skor som passar på den där hälen!

Anonym sa...

Fick ögonen på foten på mannen till höger, måste vara klumpfot modell övertydlig. Foppatoffla, fast utan toffla :)

goose sa...

Det kan ju vara ett levitationsexperiment som gått snett - alla verkar sväva en smula. Kan det månne vara meditationsmusik för yogis?
Tack Herr Dryck för att du är på g igen!

Cacca sa...

Välsignad vare Herr Dryck, som åter kan förgylla min vardag! Välkommen tillbaka, har saknat dig!

ANNAANNA sa...

Eftersom folk verkar undra över nanet Lill Nickes... såhär är det på riktigt...

Killen i mitten på bild heter Dan Larsson och det är han som "är" Lill Nicke. Dans far, som för den delen spelade dragspel i olika konstellationer förr lallades för Nicke och förmodligen hette han Niklas, nils eller något liknande. När sonen dvs dan började spelad dragspel han också så kallande pappans vänner honom för lill Nicke eftersom han gick i sin fars fotspår. "Lill Nicke" startade senare änen en reparationsverkstad för dragspel hemma i villan.
Lill Nickes började som ett "knätofsband och på omslaget till fösta skivan har en bild där hela gänget har sk. folkdräkt).

Under de sista åren av orkesterns existens gick de under ett annat namn, Nickers (rosa logga med lite blixttypsnitt), de hade då fanclub och fansen kunde köpa vita joggingdressar i bomull med bandloggan tryckt på bröst samt längsmed ena benet.

Att det står Halmstad på detta omslag är nog bara en nyck, en markering angående hemort men har inget med själva gruppnamnet att göra.


ps. killen med tåkramp är fortfarande kusin med min mor och en mycket trevlig person irl. *smiles*

Anonym sa...

De ser ut att sitta på en gigantisk kokosnöt.

Computress sa...

Lill-Nickes? Typ som i Åsa-Nisse eller Lasse-Maja?

Stefan sa...

Herregud! Jag hade en sådan skjorta. Näst längst ut till höger. Ska jag gå och dränka mig nu?

Anonym sa...

Jag tycker det ser ut som om de sitter på en halv kokosnöt.

Och risken är nog att han som skall kräkas halkar och trillar i plurret.