2009-05-05

Zeros - Party på våran gård

 
Så var det dags att bestämma sig för ett bandnamn.
– Vad kallar men ett gäng riktiga nollor på engelska?
– Zeros, tror jag. Så får det bli, det låter piffigt.

Inte heller fotograferingen blev någon fullträff; regnet hängde verkligen i luften och skyn var mulen. Nu kommer säkert fotografnördarna (räcker det verkligen att ta en bild av ett geggigt höstlöv eller en svartvit bild av en vattenkran ur en äventyrlig vinkel för att sedan kunna kalla sig fotograf? Hur många sådana bloggar finns det, och hur många av dessa fotografer är över 20 år gamla?) påpeka att en gråmulen himmel ger ett utmärkt jämnt ljus för porträttfotografering. Jo, men då brukar väl ändå inte poängen vara att låta den dassigt gråa himlen i sig ta upp halva bilden?

Mannen längst ut till höger kombinerar en misfits-lugg med en röd fluffig page och ser ytterst missnöjd/gasig ut.

Och så ännu en gång, kolla in skorna. Inte ens två av dem har likadana, och när de ändå enades om att välja svart kom mannen med det tandlösa leendet och sabbade allt genom att bära vinrött. Tusen tack.

(Varför saknas de små halsmedaljongerna? Det är alltid halsmedaljonger på sådana här omslag! En klackring på lillfingret hittar vi ute på högerkanten, men det stillar ändå inte min oro.)

1976.

28 kommentarer:

Simon sa...

Glöm inte skivtitelns fruktansvärda typsnitt och färg som skär i ögonen. Men det vet jag att du redan tänkt på. Inget undgår Herr Dryck.

Dudikowski sa...

Det skrivs "vår gård" speciellt om det är en titel på något, t ex en LP-skiva. "våran" är talspråk.

Anonym sa...

Det heter faktiskt inte vinrött utan bordeaux.

Notera att mannen längst till höger har starka reflexer i glasögonglaset, fotografen har alltså använt upplättningsblixt.

/bob falfa

magister nyman sa...

Jag får intrycket av att det är fyra interner på en fångvårdsanstalt som klätt upp sig inför en efterlängtad helgpermission som inleds med en utekväll med mycket sprit och desperat raggande på någon lokal i en mindre tätort. En kväll som tyvärr kommer att sluta med ett slagsmål, där ännu fler tänder kommer att ryka.
Skivan har man spelat in för de pengar man fick vid rånet av banken i Vrigstad, och som man gömde i Kentas morbrors vedbod. Förhoppningen var att den skulle underlätta raggandet, men det var endast riktigt desperata medelålders överviktiga damer som lät sig lockas.

Tobias sa...

Jag var nära att påpeka den utomordentliga kontrasten mellan bandnamnet och bakgrunden ... när jag upptäckte att de, istället, misslyckats med just kontrasten på skivtiteln! Jag tror det är en komplott.

F.ö. en liten eloge till den ovanligt icke-smaklösa klädseln.

Anonym sa...

Mannen med de vinröda skorna, skorna? Nej vinröda platå pjucksen ser ju allmänt dret-nödig ut som vi säger i Värmland. Moppemuschen är ju som lök på laxen

Daniel sa...

Dom är ju fanimig inte på en gård, dom är på en bro.

Anonym sa...

@Daniel Men det är ju heller inget party. Jag drar slutsatsen att bilden icke ämnar avspegla skivtitelns innebörd.

För övrigt anser jag att språknämnden borde ha övervakat dessa herrar mer noggrant. Ordet "våran" är en styggelse som skall utplånas. UTPLÅNAS!

/magister bister

Daniel sa...

@Bister Byfåne: Hur du ser ut på party kan ju faktiskt skilja sig från Zeros, eller hur?

Jag för min del tror att dom har petat i sig LSD sen 07.15 (bilden är tagen runt lunchtid) och således har dom vrålparty iom att de ska sitta på ett räcke och vara coolt synkade med händerna. Försök det efter Zeros hårdknarkarmorgon.

Kung Erik sa...

Nu är du småaktig, herr Dryck. Detta omslag var väl inte mycket att gnälla över. Det verkar vara ett gäng glada kavaljerer på väg till Vägaskeds dansbana. Låt dem roa sig!

Roger sa...

Även jag måste säga att jag finner det faktum att herr Dryck ej kommenterat det högst gräsliga talordet "våran" mycket underligt. Språkfascism måste vara konsekvent.

Bobjörk sa...

Jag är fotograf (har man haft bilder i både böcker, tidningar och tidsskrifter är man fotograf :)) men jag skulle aldrig använda en grå himmel till poträttfoto. Blir så mycket fotoköpande (photoshoppande) för att få en fin blå himmel. :)

Anonym sa...

är det en halskedja eller bara ett hudveck på misfitskillen?!

Anonym sa...

Kung Erik: slappna av, skaffa en hobby.

Anonym sa...

Undrar just om det lätta axelgreppet skulle räcka för att få hela gänget i spa't om man puttade mr Right?

Kung Erik sa...

Anonym skrev den 14 maj 2009 19:23
" Kung Erik: slappna av, skaffa en hobby."

Vad menar du med det?

Olsson sa...

Den siste killen ser inte alls särskilt partysugen ut. Mer besviken. Han ser ut som om han hade väntat sig nåt helt annat än att sitta längst bak på en bro och glo.

Anonym sa...

Och när fotografen röt: "Och så lägger alla vänster hand på höger lår" var det något pillemariskt som for in i skallen på Pär-Johnny, och eftersom ingen kunde se honom där han satt längst fram, och fotografen hade fullt sjå med att hitta bländarringen på objektivet, bytte han snabbt och tog höger hand i stället.

Ullabella, min egen sekreterare! sa...

Helt apropå:

Zeros antyder helt klart att det är frågan om ett gäng från Amerika. På brittisk engelska så skulle bandnamnet varit Zeroes.

Så det är alltså frågan om ett gäng som äter smörgåsar med jordnötssmör och svartvinbärsgele till frukost! Ingen engelsk marmelad här inte!

Anonym sa...

Ja herrejävlar vilka nollor.

Tvåan från vänster ser för övrigt både utvecklingsstörd och finsk ut - men det är i och för sig samma sak.

Anonym sa...

notera axelgreppens våghalsighet, som upplagt för dominofall. speciellt med tanke på hur humörmässigt obalanserad den mest högra ser ut. varför skulle han INTE rycka ner nästa herre och se dem alla falla ner i strömmen?

Pyret sa...

haha.. att killen med det tandlösa leendet dessutom har världens prilla inne är väl ändå värst.. Och att han har platådojjor ^^ herregud..^^

Anonym sa...

Lutninngen på S:et i Zeros är vulgärt.

Taschatule sa...

Underbart, de ser ut som ett par gossar som tränar på land för sitt vattenbalettnummer....
Är de rädda för att ramla av räcket med tanke på de krampaktiga greppen?
Mannen till vänster har en mustasch/skägg modell jag sällan skådat!

Anonym sa...

Huset i bakgrunden påminner om södra längan i Malmö museum sett söderifrån från Kungsparken.

Lovisa sa...

Allt detta tal om fotografen och ljuset, Herr Dryck - killen som höll i kameran MÅ ha lyckats med ljussättningen, men har du noterat att horisonten är SNED?!?! A och O, början och slutet i fotokunskap. Håll horisonten horisontell. Amen.

Anonym sa...

Jag kollade på SLBA, där stod inget om Zeros men "Party på våran gård" verkar vara en låt. Har inte hört den, men troligen är det en melodi som passar bättre att sjunga "våran" till än "vår".

Per sa...

"Sitt på räcket, bra... lägg handen på varandras axlar... bra... hmm, ser fortfarande för ledigt och otvunget ut... jag vet! Lägg den fria handen på ANDRA låret! Fint! Nu ser det mer uppstyltat ut... och så ler vi!" Klick!
Katastrofen är ett faktum...