2009-05-05

Teddy Boys - Dans, dans, dans

Som ni ser så är detta en orgie i mönster; en hysterisk blandning av rutigt, prickigt och knasigt i olika nyanser. Vad som är mindre uppenbart men inte desto mindre intressant är att det även är ett underbart hopplock av blick-variationer.
Ute till vänster finner vi standarden. En samlad, trevlig blick rakt in i kameran med ett vänligt leende. Fint och bra. Han räknade på fingrarna och hade just kommit till ett, men det är fullständigt ovidkommande.
Näste till höger är mindre ordinär. Han tittade misstänksamt och en aning vindögt på en reflektor eller vad som annars kan tänkas ha befunnit sig ovanför fotografen vid tillfället. Inte riktigt bra.
Näste man slog på charmen och körde på ett lite raggigare leende, men dessvärre missade han kameran utan fäste blicken på personen bredvid. Eller kanske på en liten antik urna på ett podie som stod bredvid fotografen, vad vet jag. Inte riktigt bra.
Näste man sket i leendet helt och hållet och satsade på en livrädd look istället. Man kan även se det som ett oerhört skeptiskt ansiktsuttryck, som att han när som helst skulle slänga ur sig ett argt och förvånat "men vad faan". Inte in i kameran det heller.
Den siste mannen kombinerade det trevliga med det raggiga, lade till en rågad portion sliskighet och rodde hem det hela rätt bra. Tyvärr toppade han med illrött läppstift vilket visade sig vara kanonfel och dödskrashade hela konceptet. Så kan det gå.
1975.

21 kommentarer:

Lakritsdraken sa...

Men vad gör kille nr 2 från vänster? Försöker han gräva in sin hand i grannens ficka? Är han ute efter att stjäla hans plånbok månntro?

Kung Erik sa...

Fantasifullt namn; "TEDDY BOYS"... Det finns ju bara ungefär 50 000 andra band med det namnet. Fast dessa kanske var de första. Ja, så är det nog. Jävligt raffiga hunkar, för övrigt.

Kung Erik sa...

Angående den där gula färgen på bakgrunden; samma nyans såg jag när min polare Heavy Metal-Rolfs iller hade blivit våldsamt magsjuk och okynnessprayade ner min öronlappsfåtölj. Jag ska ta fram CMYK-koden på nyansen, anteckna den noggrant och sedan pressa in lappen i röven på illerhelvetet. Den lille fege jäveln är visserligen död o begraven, men det hindrar inte Kung Erik; jag är van att få som jag vill!

Janne sa...

Det är tillochmed prickar på ljuset framför mannen som visar att han inte har någon klocka på högerarmen.

Mib sa...

Han i mitten gör nåt hemligt tecken med pekfingret i skjortärmen tror jag. Undrar vad han menar med det. "Kom hit så ska du få se vilka håriga underarmar jag har..." eller nåt sånt kanske?

magaluf sa...

Dessutom glömde korrekturläsaren för omslaget att lägga in mellanslag efter kommatecknen. Borde vara DANS, DANS, DANS och inte DANS,DANS,DANS

axl sa...

Om det ska fortsätta så här kommer jag få starr.

Anonym sa...

Jomen jag tror faktiskt lakritsdraken har rätt! Jag tror inte ens killen tvåa från vänster är med i bandet! Han är nån uteliggare dom hitta utanför och är med för att man ska ha fem personer på ett dansbandsomslag och nu försöker han casha in lite extra! Se bara på den oskyldiga blicken! /Mats

GnA sa...

Elegant att endast nämna omslagets orgie i färg/mönster-mismatch i en bisats, för att därefter skriva en B-uppsats om medlemmarnas blickar.

Min första tanke när jag såg mannen till vänster var "en ung Nick Cave".

Darius sa...

Jag kanske är vindögd men lutar inte hela bilden lite? Känner mig sjösjuk när jag tittar på den men det kan ju bero på mycket.

Tobias sa...

Darius:
Det har du rätt i, bortsett från "lite"! Det lutar ju helt enormt! Först trodde jag att det bara var en perspektivfråga, men sedan spanade jag in höjden på soffryggen på vardera sidan om bandet...

Herr Dryck:
Nu blev det sådär oförklarligt extralustigt igen! Jag trodde jag hade fått dagens skratt efter "Han räknade på fingrarna och hade just kommit till ett", men så jag bedrog mig! "Kanske på en liten antik urna på ett podie som stod bredvid fotografen"; var får du allt ifrån!?

Rimbloggen sa...

Ulf Elfving i mitten är skön, samtidigt tycker jag mig känna igen mannen ute till höger. Den flottiga pannan, de servila läpparna...kan vara någon gammal Bondskurk, möjligen...

Anonym sa...

Jag misstänker att dom fräcka skjortorna köptes in av de båda herrarna nr 2 och 4, i bara en storlek, för att skämta med mannen till höger. Dom hade räknat med att knapparna skulle lossna och blotta hans buk, vilket dom skulle ha skrattat gott åt.

Man kan ana på leendet på mannen till höger att han kom på dom och att han har förstärkt tråden i knapparna. Han känner sig mycket nöjd över att skämtet misslyckades och han kommer att fira detta med en middag på närmaste Sibylla, nu när han slipper att banta.

Nr 2 och 4 är dock mycket besvikna över att skämtet misslyckades.

Anonym sa...

Tapeten är farligt nära att ge mig ett epilepsianfall. Jag antar att man måste ta LSD för att överhuvudtaget komma på ett sådant mönster, och sedan dessutom tycka att det vore en bra idé att trycka upp det på tapet?

lucidor sa...

-> Rimbloggen.

Han är ganska lik Mads Mikkelsen, när du säger det...

RonnyBGoode sa...

Ja, nog får jag helt andra associationedr av begreppet teddy boys....

Johan Lindell sa...

Det roligaste med den här gruppen är ju bandnamnet. En "Teddy boy" var ju tänkt att vara en bad boy och en bråkstake, lite rebell så där.

Förmodligen missförstod de innebörden och tänkte på kramgoa teddybjörnar.

Mr P sa...

Notera att mannen längst till höger har ett något hängande ögonlock. Är det den berömda sängkammarblicken som träder i aktion? Det är hur som helst ganska så hett...

Taschatule sa...

De måste ha valt stället med denna tapet för att vi ska missa deras DAM-blusar som ngn skickat dem. Mannen till höer ser dessutom ut att ha en aningens androgyn kropp.

Lazern sa...

dans,dans,dans .... utan mellanslag! Dessutom

Anonym sa...

Fy fan vad roligt! tror jag döööör
Hela bloggen, komentarerna av Hr Dryck, klockrent