2009-05-10

Lasse Stefanz - Mot nya mål

 
Jag vet, denna platta är en klassiker som många av er säkert stött på tidigare. Många gånger har jag ytterst blasé bläddrat förbi den i diverse skivbackar runt om i landet; bandet vet för väl om hur de ser ut, de ser ju nästan likadana ut idag.

Det var först nyligen som en god vän ifrågasatte indianens roll i det hela som jag insåg katastrofens vidd. Vad gör han där? Han fick säkerligen betalt, han har målat sig i ansiktet med whiteboardpenna och rider barbacka, 1989. Men han sitter på sin häst ett par meter bakom och på sidan av de andra, han är ett stycke rekvisita lika ointressant för bandet som den sletna gamla tunnan.

Vid första anblick kan man tro att de är utklädda till fioler eller cellos, men vid närmare granskning av fransarna på ärmarna, deras boots (matchar de verkligen? Är detta sanning?) och halssmycken kan vi konstatera att de är vilda västern-glidare. Kobojsare.

Och med ens får omslaget en än djupare symbolik; den ledsna indianen sitter inte bara där och är ignorerad av alla. Han sitter och representerar ett fördrivet folk på utrotningens rand, ett par respektfulla steg från det nöjda, vita folk som stal deras land. Detta är inte ett smörigt westernkollage, det är en påminnelse om ett bortglömt folkmord.

Eller så är det bara Lasse Stefanz som är på High Chaparall, vad fan vet jag.

72 kommentarer:

Mr Tikkanen sa...

Uppe till vänster ser vi det hinduistiska hjulet i all sin prakt. Inte mycket att smyga med, tänker Lasse Stefan; ba shoooot, lixom. Dock: Det är den uråldriga babyloniska ( satanistiska) symbolen för evigt liv. Lasse Stefanz planerar uppenbarligen att plåga svensk allmoge för evigt. Det är OK, bara det svänger.

Fredrik sa...

Han som sitter, verkar ruva på en hemlis, med ett ansikte som hånler
- "He he, ni skulle bara veta vad jag har gjort"

Håller med att ha en halv indian är lite skumt. Ha med hela stackaren eller ingen alls.

Tack för kaffet

Janne sa...

Mannen högst upp till vänster förefaller ha skägg UNDER hakan. Skepparkransar brukar gå upp lite i ansiktet men här är allt framåt bortrakat.

Daniel sa...

Men hur faaaan ska vagnen kunna åka när dom spänt hästen bakåfram?

Michael sa...

Men, hur kunde du undgå att kommentera de vidriga tubsockorna på 2:an från vänster???

Vadå "stal deras land" förresten? Bara för att man råkar befinna sig på ett landområde före någon annan betyder inte det att man har ensamrätt till det. Isåfall skulle vi ju direkt kasta ut alla som inte varit Svenskar i minst 10 generationer ur Sverige direkt! Eller kanske varenda en som inte är same? För att inte tala om att alla negrer måste slängas ut ur Sydafrika - Boerna var ju där först!

Dessutom skapar det praktiska problem: Hur långt tillbaka ska man egentligen gå när det gäller att bestämma vem som har rätt till vilket land? Tusen år? Tvåtusen? Längre? Nej, ett landområde kan man bara göra anspråk på så länge man kan försvara det. Landområden har alltid skiftat innehavare, och så kommer det att fortsätta i evärdelig tid. Så lägg genast ner det där jävla skitsnacket om att de vita "stal" de stackars indianernas land, tack. Jag trodde du var lite vettigare än så, Herr Dryck.

Kung Erik sa...

Herr Dryck!
Jag ber om ursäkt för att jag var oförskämd i förra bloggen. Din blogg är mycket bra. Lycka till i framtiden!

Herr Dryck sa...

Ingen fara Kung Erik, det är inte jag utan mina andra läsare som klagat på dig.

Anonym sa...

Michael: Du ser alltså inget som helst problem i att med våld fördriva människor från sina boplatser för att själv kunna slå sig ner där? Och dessutom rättfärdiga detta genom att hävda att det egna folket är mer värdefulla människor. Du talar först om negrer i Sydafrika och sedan om vett, det får jag inte riktigt ihop.

Kramer sa...

Michael uppfattar inte sarkasm och ironi?

Taschatule sa...

Vinröda revärer på byxorna, oyeah!

Michael sa...

14:54-> Det är irrelevant om jag ser några problem den saken. Det är ohederligt och meningslöst att tillämpa dagens moraluppfattning på forntidens folk. Det är hyckleri på hög nivå att förfäkta uppfattningen att indianerna skulle ha någon sorts högre rätt till Förenta Staternas territorium idag om man inte samtidigt vill tillämpa samma princip i övriga fall. Har du inte vett att få ihop det så finns det inte mycket annat jag kan göra än att kategoriskt avfärda dig och allt du må ha att säga - något jag hade gjort ändå eftersom du behagar vara "anonym".

Mr Tikkanen sa...

Kung Erik!
Starta en egen Blogg!!! Du har många fiender, men du har också många fans (t ex jag) Din humor är helt fri i huvet!! Om du startar en blogg så skicka en länk hit (om Herr Dryck tillåter) Jag gillar ditt fyllegnäll!!!

Mr Tikkanen sa...

Off topic...
Herr dryck, eller någon; om jag skriver t ex: "Nu ska vi ut och gå, och vi ska ta herr Dryck med oss"; skriver man då "herr" med stor eller liten begynnelsebokstav? "Där går greve Hamilton..." Stor eller liten "greve"? Detta är jätteviktigt; det handlar om vem som ska ha på truten!

Herr Dryck sa...

Nej, om du talar svenska stavas det "vi äter ungnsbakad varböld med herr Dryck".

Mr Tikkanen sa...

Herr Dryck!
Stavas då "ugnsbakad" med stor bokstav eller med madagaskarianskt inlinegängkrig (äflikatro-baxica)? Jävla svårt att smälta in då, sade Mor Kerstin; precis som den bleke indianen på Lasse Stefanz omslag.

Stjärten sa...

Lasse Stefanz kan dra åt helvete med sina fula kläder och sina korkade låtar. Jag tror inte att det finns en enda etablerad dansbandsmusiker som verkligen LYSSNAR på sådant kveg. Min kompis Sara-Lasse spelar vattenkam och gitarr i "Charlies" och han får knola mången gift kärring, och han cachar ut runt 10 000 svart på det skitet...
För att anknyta till Tikkanen: Om man säger: "Kolla! Där sitter ju kronprinsessan Victoria!", är det då stor eller liten bokstav på "kronprinsessan? Är det stor eller liten haka på kronprinsessan? Lasse Stefanz är ett skitband.

Kung Erik sa...

Kuriosa rörande Lasse Stefanz:
Det var Lasse Stefans som startade tramset bland dansband att tvinga in ett "Z" här och där i bandnamnet. Lasse Stefans (sic) bildades i Kristianstad redan i slutet av 50-talet och var garanterat skitkassa redan då. En ljum afton i slutet av sextiotalet skulle de spela i en folkpark någonstans i Sverige (brorsan sade att det var på Sammarlust i Kristianstad), och då parken skulle montera storskylten hittade de bara tre "S". Lasse Stefans krävde fyra... Den lokale byfånen kom oväntat med den pillemariska idéen att krysta in ett "Z" i slutet, och det blev så allvarligt tufft och fränt att en trend var skapad. Detta är det enda intressanta som Lasse Stefanz har varit inblandade i. Ett av de värsta skitbanden någonsin. Ja, jag känner till Rolling Stones och Smurfarnas hallonsaftvisa och så´nt...
Omslaget? Vidrigt? Ja, det står ju "Lasse Stefanz" på det...

Anonym sa...

Alltså, jag tänkte inte på det första gången, men visst fan är kavajerna gjorda av skinn?? Det gör det ju om möjligt ännu värre.

Kung Erik sa...

Detta är Kung Eriks slutliga utsaga...
Lite lagom off nu...
(Herr Dryck!!! Aja baja! Är det du som bestämmer, eller är det dina fluktare? Är du idealist eller kapitalist?) Fan vad jag skiter i allt, och du gör precis va fan du vill med detta inlägget, men låt det hänga en stund, för detta är ett rättfärdigande.
Alla ni rättrådiga PK-fnask som klankat o klagat på mitt jätteroliga fylle-spammeri; ni är små fnissmödisar, hela högen. När Kung Erik super (städse) så ska alla juppi-transor och Stockholmarjävlar hålla flabben. Jag skriver som jag vill; och jag skiter i var och när!. Detta är inte den enda bloggen jag irriterar. Pernilla Wahlgren och jag kom inte helt överens, om man säger så. Ni kan nog läsa om det i nästa kärringblaska.
Jag har varit off topik sedan jag var en liten patta-glött. och därför har jag blivit ekonomiskt oberoende (genom musiken). Jag kör vidare på det fruktsamma spåret!
Någon som hette "Anonym" var uppkäftig här om dagen och kallade mig "pinsam", men nu kom jag på en finurlig replik på det: Blä för dej!!!
Dagens far åt helvete-artister: Ulf Lundell, Bruce Springsteen, Madonna, Metallica, Prince och Herreys. Lasse Stefans är för övrigt inga musiker. De drar publik av samma anledning som en uppstoppad neger på tattar-Hassans resande tivoli.
Lyssna på lite riktig musik istället för tarm-jazz och Bruce Dylan-Lundell eller The Pinks eller va fan det heter.
Klicka här.
http://www.youtube.com/watch?v=Qd-h5gv2h-Q
Det är så eller opera. Raska klackar!.
Näste idiot som gnäller på mig åker på en Ingo-lavett! Nu får ni begråta min abcens, ty jag skriver ICKE ett ord mer på denna utsökta skitblogg.
Kung Erik har talat!

Anonym sa...

Det är ett minoritetstema här som jag tycker att bloggägaren förbiser. Etniskt samt religiöst, dessutom är indianen funktionshindrad (enbent, benet är även alldeles för kort). Vad står han för? /S

Fredrik sa...

Jag tror INTE kavajerna är av skinn. Det går emot trenden och modet inom denna skitkategori av musik. Jag tror det är satin/fejk silke. Lika glatt som Farfars näsduk han ibland hålade upp ur sin Katalina jacka och ljudligt trumpeterade ur sin fylle-röda näsa

Fredrik sa...

Heter det satin eller satäng?

Buster sa...

Ja, Fredrik har rätt, i denna musikgenre är plast i olika former omhuldat, så ska vi gissa att kavajerna består av spraflon, 110%?

Och är de båda grabbarna på vänsterkanten måhända släkt? De är lika, trots en högre grad av flintskallighet hos den ena.

GnA sa...

Jag tror LS vill ge sken av att de är en glad lynchmobb på väg för att hänga indianen, då de stannar till för ett hjältefotografi.

Stefan sa...

Michael: du är härligt öppen med din identitet eftersom du är ensam om det namnet! Din bild av världen känns annars otäck. Du var nog duktig i skolan också som fick för dig att boerna kom till södra Afrika först! Stolle!

Kocken sa...

Hö, hö, hö - det här var ju bra. Jag måste ringa Karina... www.metrobloggen.se/kockenochpingvin

ullisen sa...

jag är övertygad; dom är utklädda till cellosar. dom hade beställt en helt annan rekvisita men det blev fel vid leverans. det är därför indianen är så lessen.

för övrigt var det trevligt att få sig en historielektion kring vad som hände när det fanns så ont om S!

Kai sa...

Men du, Pung Erik. Är det verkligen sant eller drar du en gammal visa för oss angående s och z i Lasse Jävla Stefanz?

O du Michael. Det du menar är alltså att vem som helst kan flytta in hos dig, pissa dig i käften och ta över ditt hem utan att det är fel? Och dessutom slakta och våldta din släkt och dina vänner... Du verkar vara en mycket sjuk människa

Kai sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Buster sa...

En ny historielektion:
Bushfolken lever i Södra Afrika sedan mer än tiotusentals år. Nuvarande zulustammarna har gradvis vandrat söderut från Centralafrika med början för ca 2000 år sedan eller så, och fram till våra dagar.
De första boerna kom för ca 400 år sedan och odlade land med stor framgång. Men vid varje besök eller flytt man gör, är det god sed att behandla sina värdar/grannar med respekt. I detta hänseende var boerna dock inte lika framgångsrika.
Slut! Rast!

Anonym sa...

Detta är Kung Erik (nykter), men jag väljer att vara anonym eftersom jag ju lovade att inte skriva mer på denna blogg.
Kai, jag kan naturligtvis inte svära att allt skit som folk slår i mig är korrekt, men det går alltid att googla. Här är en sajt som nämner Lasse Stefanz stavningsproblem, och min bror, som berättade om saken, var kompis med Olle Jönssons (trummor/sång)) syster i yngre år, så lite möjligt är det ju.
http://svenskablogg.se/tag/lasse-stefanz
För övrigt var det ohövligt att Kalla Mig "Pung Erik";
jag kallar ju inte dig "Kai Gay".

Michael sa...

Kai: Jag kan bara beklaga ditt klena intellekt om det är den slutsats du drar. Skulle någon försöka sig på det du beskriver skulle jag naturligtvis tapetsera väggen med dennes hjärnsubstans innan han ens hunnit blinka.

Buster: Det som idag är Sydafrika var mycket glest befolkat då Boerna kom. Någon tillstymmelse till nationsanspråk från detta fåtal var inte att tala om, utan fröet till nationsbyggande får tillskrivas Boerna. Detta är hursomhelst en irrelevant diskussion eftersom ingen på allvar idag förespråkar att man skulle kasta ut alla negrer ur Sydafrika, lika lite som någon förespråkar att man skulle kasta ut alla vita och negrer ur Förenta Staterna. Ja, alla utom möjligtvis idioten Kai, då.

Mikael sa...

Eftersom Michaels inlägg har diskuterats vitt och brett tycker jag att vi måste gå tillbaka till dess kärna - de vidriga tubsockorna på 2:an.

Ingen har nämligen kommenterat den vederstyggliga glipan mellan nämnde 2:as tubsockor och byxor.

En skam för Sverige.

Stefan sa...

Michael: så ett folk som inte vitt och brett deklarerar sitt nationsanspråk har ingen rätt att fortsätta leva på det sätt de levat och önskar fortsätta leva, utan bör snarast underkasta sig första bästa nation som med vapenmakt hävdar att de är nationsbyggare? Du är inte bara dum, du är ta mig fan enfaldig!

Jois sa...

Det som är mest spännande på bilden är att bandet (och vagnen) är ett montage. De har plåtat sig i westernkostymer på den svenska landsbygden och sedan photoshoppat in sig framför en amerikansk(?) westernbyggnad. Indianen har en helt annan ljussättning, så det är inte omöjligt att han är tagen från en tredje bildkälla.
Med tanke på hur gammal skivan är torde detta vara ett kostsamt arbete. Det hade förmodligen varit billigare att flyga hela bandet till en amerikansk spökstad och ta bilden på en gång.

Herr Dryck sa...

Tyvärr har du fel Jois, hur kul det än vore om det var så. Baksidan är full av fler bilder av medlemmarna, på High Chapparal i småland.

Tompan sa...

Revärerna på byxorna, G-klaven på kavajen, indianens dåliga hållning, den snygga glipan mellan strumpa/byxa på han som sitter....man hittar nya sköna detaljer varje gång man tittar.

Sars sa...

Jag har denna! Tänkte sända den till dig Herr Dryck, men det har bara inte blivit av.

Michael sa...

Stefan: Du har naturligtvis alltid valet att försvara dig och det territorium du gör anspråk på. Underlåtelse att göra detta leder till att du förlorar det. Detta är inget argument jag lägger fram, det är objektiva förbannade fakta. Så går det till och så har det alltid gått till. Sådan är mänskligheten, och om du inte gillar det, flytta till Mars.

Tubsockorna var det ja. Obegripligt att ingen kommenterat dem, annat än nu Mikael här ovan.

Jois sa...

Ok, High Chaparall it is. Men jag vidhåller ändå att bandmedlemmarna är inklippta. Se till exempel hur skuggorna under vagnen går. Se sedan hur Indianens häst inte har några skuggor. Och antingen är håret på de översta medlemmarna klippt i Photoshop eller så har de haft tillgång till en väldigt avanderad hårgele.

Stefan sa...

Michael: du misstar dig. med ditt sätt att rättfärdiga invasioner skulle alla små stater snart slukas av större och starkare. det finns dock ett världssamfund som kan välja att lägga sig i, vilket kan få den starkaste stat att backa inför deras gemensamma påtryckningar. problemet är bara att valet att lägga sig i skiftar pga alla möjliga politiska, ekonomiska och religiösa skäl.

att det inte fanns en världsopinion som fördömde de européer som i omgångar invaderade Amerika, betyder inte att vi i efterhand inte kan/bör fördöma detta. mer av sådan opinion skulle kunna bidra till att förtryckarstater ger tillbaka mark och självbestämmande till många av de kulturer som de berövat just detta. de folkmord som skett går naturligtvis inte att återkalla, men kunskap om dem är viktig. läs på lite politisk historia så ser du snart att tex USA har stora ångerproblem för sin tidigare behandling av "indianer", vilka nu tex mer politiskt korrekt kallas infödda amerikaner, vilket inte är en slump.

vad gäller strumporna: vad är det för fel med vita strumpor till vita byxor? det hade sett värre ut med en annan färg på strumporna!

Michael sa...

Bla bla bla blah... Självklart att du var ett litet FN-äckel. Här är en newsflash: FN är världens farligaste organisation, och skall bekämpas med alla till buds stående medel.

U.S. OUT of the UN!

http://www.getusout.net/

Och, Stefanpojken, jag har då rakt ingen ånger vad gäller hur indianerna behandlades. Hade det inte varit för att Sherman och Custer var förbannade yankees hade jag slutit upp i ledet bakom dem direkt.

Janne sa...

Mot bättre vetande har jag nu varit inne och tittat på siten som Michael gjorde reklam för. Det visade sej föga förvånande vara ett sorgligt hopkok av s.k. "traditionella amerikanska värderingar". "Åk mera bil och släpp ut mera koldioxid", "global worming är bara en myt för att sabotera för USA och amerikanernas livsstil", "motarbeta aborter i nästan alla lägen", "FN kostar för mycket pengar och har ibland mage att inte hålla med det allsmäktiga USA" osv. Kort sagt en samling åsikter skrivna av folk som är mer än lovligt mjuka i huvet och som förmodligen har snickrandet av nya konspirationsteorier som huvudsaklig fritidssysselsättning. Vad dom tycker om vita tubsockar har jag däremot ingen aning om.

Michael sa...

Jag håller helt och fullt med om alla dina citat, men vad de har med konspirationsteorier att göra måste man nog vara på din något lägre intellektuella nivå för att få ihop.

John Birch Society har drivit kravet på utträde ur FN i årtionden, och Förenta Staternas bäste politiker alla kategorier, Ron Paul, har upprepade gånger lagt fram propositioner med detta syfte. Att en söndersocialiserad dumsvenne som du skulle se något positivt med detta finns det väl ingen i hela världen som skulle sätta pengar på. Du må vara förutsägbar, men samtidigt i sammanhanget obetydlig.

Pontifläsk Maximus Erik. sa...

Michael! Stefan!!!
Jag står här i begrepp att lägga sordin på mobbingglädjen i denna bloggiga och hatiska indiandebatt; och detta genom att komma dragandes med plump fakta: Från 1500-talet till runt år 1900 dog ca 8 000 indianer pga vit mans våld. Milliontals indianer dog under tiden av den vite mannens smittosamma sjukdomar: tyfus, smittkoppor, gonorré, förtkylning(!), ringorm, sprit, tuberkulos etc... (i gengäld fick Europa syfilis och tobak!!!) Googla om ni inte tror mig!
Kung Erik är alltså närvarande... f´låt att ja finns till! Jag ska inte vara dum och otidig nu, eller göra anspråk på någons tid, men... jag skäms så... Jag skrev tidigare att Lasse Stefans bildades i slutet av femtiotalet. Det var slarvigt och nonchalant skrivet av mig. Lasse Stefanz bildades nämligen 1967. Håna inte mig. Jag har problem med sådant... Jag förstår inte ironi!
Om det är ok för alla PK-juppiestockholmarqueens så ska jag hem till Jesper Järnskalle och supa undan på hansases donkabränne. Problem, någon?
Ozzy säger resten. (Black Sabbath 1970):

"Generals gathered in their masses
Just like witches at black masses
Evil minds that plot destruction
Sorcerers of deaths construction
In the fields the bodies burning
As the war machine keeps turning
Death and hatred to mankind
Poisoning their brainwashed minds, oh lord yeah!

Politicians hide themselves away
They only started the war
Why should they go out to fight?
They leave that all to the poor

Time will tell them they have power minds
Making war just for fun!!!!
Treating people just like pawns in chess
Wait till the judgement day comes, yeah!

Now in darkness world stops turning
As the war machine keeps burning
No more war pigs of the power
Hand of God has sturck the hour
Day of judgement, God is calling
On their knees, the war pigs crawling
Begging mercy for their sins
Satan, laughing, spreads his wings
All right now!"
Brööööbrööööbrääääbräääää (Riffet).
Gå o lägg dig Tung Erik!
-Ok!

Anonym sa...

Kan ni fan sluta med er politiska pajkastning p den här sajten?

Raggoparden sa...

Fan..en ny kategori bloggar är född, den sk svansbloggen!
En eminent humor sajt får en helgalen svans som på ett annat men kanske lika eminent sätt roar publiken i gästboken!
*applåd med en hand*

Stefan sa...

Michael skrev: "Här är en newsflash: FN är världens farligaste organisation, och skall bekämpas med alla till buds stående medel."

Jaså är det så det ligger till? Ok, om en sådan nyhet kommer från dig är den verkligen värd att begrunda. Din saklighet, objektivitet och källkritiska hållning går ju nämligen inte att ta miste på.

Det faktum att du är ett sorgligt litet kräk har de flesta förstått nu. Frågan är när du kommer att inse detta själv...

Färska dadlar? DIT!!! IDIOT!!! sa...

Stefan!
Michael har supit för mycket ihop med Harre Krishna och Mormonerna.
Dock har han en poäng: FN (och även och Katolska kyrkan. Min anmärkning) är Satans mäktigaste vapen (tillsammans med Hinduismen, Herreys, och den renodlade Buddismen): Nu, såhär inför tolvslaget känns det viktigt.

Jesus är vägen. sanningen och livet.

Stefan sa...

Michael: du har inte mycket att komma med, så därför drar du till med så märkliga uttryck som "söndersocialiserade dumsvennar". Vad betyder det - att det är dumt att vara svensk? Vad gäller socialiserade, menar du då att det är dumt att socialiseras? Utifrån detta får man anta att du 1) inte är svensk och 2) är asocial, vilket leder till slutsatsen att du är en grottmänniska som lever ensam (vem skulle vilja leva ihop med dig?) och odlar dina otrevliga asociala konspirationsteorier i din bittra ensamhet. Vi är många som tycker synd om dig, även om vi för den skull inte på minsta vis tycker om dig. Dessutom är jag säker på att du luktar illa - din snuskpelle!

Nisse sa...

Michael är så jäkla ägd! :)

Feedback66 sa...

Michael, det finns nog mysigare forum på internet där du kan ägna dit åt att förneka folkmord, typ patriot.nu eller nåt. Stanna där.

Michael sa...

Stefan får nog lov att ta fram sin ordbok, om han har någon, och lära sig huvudbetydelsen av "socialisera":

socialisera

verb -ade -at

"överföra i samhällets ägo eller ställa under samhällets kontroll"


Vem var "ägd" sa du, Nisse?

För övrigt, ja, en stor del av svenskarna är idioter. Det räcker med att se hur många som röstar på vänsterblocket för att avgöra hur många. Ungefär hälften alltså. Sedan tillkommer en del pseudoborgerliga väljare som inte heller skulle förmå ta hand om sig själva utan mamma statens hjälp. Och allt är i grund och botten socialismens fel.

Stefan sa...

Michael: huvudbetydelsen "samhällelig samverkan" missade du eller? Att samverka, eller ingå i ett samhälle betyder att man tar del av dess normer och regler. Detta verkar du inte klara av, vilket föranledde antagandet om ditt ensamboende i en grotta.
Om du tror att majoritetan av borgerligheten i Sverige är emot gemensamma regler i ett samhälle, misstar du dig gruvligt (något du med största sannolikhet gör för det mesta ändå). Jag är tex inte vänster i politiken, men sådant dumsnack som du pysslar med vänder jag mig emot. Jag betraktar dig som ett vämjeligt kräk som gör allt för att sparka neråt. Om det inte var för det "söndersocialiserade" samhället hade du inte haft en plats i det. Var glad åt den öppenhet som visas även avarter om du! Eller ännu hellre: flytta till Texas, där du kan finna likasinnade dumskallar.

Nisse sa...

Michael: du är och förblir totalägd!
ha ha ha ha! :)

Michael sa...

Jag har klargjort vad jag avsåg med min användning av ordet i fråga; allt annat är irrelevant i sammanhanget. Du framstår som synnerligen korkad därför att du 1) antingen inte hade kunskap om ordets huvudsakliga betydelse, eller 2) valde att medvetet bortse från denna så att du kunde fortsätta med dina diatriber på det sätt du planerat.

Resten av ditt svamlande faller ju som ett korthus eftersom det bygger på en - för övrigt felaktig - uppfattning om ordets SEKUNDÄRA betydelse. Socialisera kan fungera som en synonym till "umgås", men då icke inom en samhällelig kontext. Nog om detta, eftersom det som sagt har ingen bäring på diskussionen. Ska man verkligen behöva förklara allt för dig som vore du en liten barnunge?

Hur var det nu; du har inte mycket att komma med, så därför drar du till med så märkliga uttryck, impotenta förolämpningar, etcetera. Game over. Shack matt. Att du ens drivit detta så här långt visar med all önskvärd tydlighet att du är en idiot, Stefan. Nåväl, även de sinnesslöa skola väl ha en plats i samhället. Så framhärda du bara, om det är vad som gör dig lycklig.

Texas är för övrigt en på snart sagt alla plan överlägsen stat jämfört med Sverige, där till och med den förmodade borgerlighet du säger dig tillhöra i praktiken inget annat är än simpla bolsjeviker. Sverige är inte ett fritt land, och vi har nyttiga idioter som dig att tacka för detta, Stefan.

Jag å min sida tackar nu för mig.

Stefan sa...

Michael: om det är som du säger, att det var ditt sista inlägg, är nog många med mig glada. Din infantila syn på världen, och ditt synnerligen svagsinta sätt att argumentera ger dig förmodligen inga poäng hos någon som följt de här kommentarerna.
Men seså, fis-Micke, flytta då till Texas. Alla svenskar blir bara glada om vi slipper ditt fula nylle. Glöm inte din lilla vita dumstrut du sytt i syslöjden bara, så att du kan få vara med och leka om kvällarna!

Anonym sa...

vilken stackars ynklig krake Michael är. kan inte vara lätt att leva med en sådan svartsyn. deprimerande att tänka på...
/Hugo

Magnus sa...

Michael pratar om svenska språket och att meningsmotståndarna är barnsliga, men själv skriver han följande:
"Nog om detta, eftersom det som sagt har ingen bäring på diskussionen."
Att det borde stått 'Nog om detta, eftersom det som sagt inte har någon bäring på diskussionen.' hade Michael ingen koll på.
Utifrån det du skriver i övrigt undrar man ju vilken skola du gick på, där man varken fick lära sig korrekt svenska eller normalt folkvett!

Michael sa...

Tsk tsk, är ni igång fortfarande, era stackars satar? Oj Magnus, lyckades du hitta något att anmärka på? Vad trevligt för dig, för något annat har du ju inte att komma med. Det brukar ju vara så på internet; till slut urartar alla diskussioner i ordmärkeri och/eller nazismanklagelser. KKK-anklagelser får väl också räknas dithän. Stefan, du har för övrigt problem med läsförståelsen. Inte heller vet du var jag bor. Jag pissar på dig och ditt stackars inskränkta liv.

Att diskussionen är avslutad för min del betyder inte att jag inte fortsatt kommer att utdela invektiv till dem jag anser behöva det. Däremot kanske jag inte tänker delta i ert grupprunkande i veckogamla trådar på daglig basis. Men fortsätt ni bara att bevisa vilken hög losers ni är.

David sa...

Ha ha ha! vilken sorgesam snubbe "Michael" är! En vecka efter senaste inlägget går han in och skriver en sur kommentar bara för att få sista ordet. Dessutom i en debatt där han hade alla emot sig. Detta var bland det roligaste med att vara borta från Hr Drycks blogg ett längre tag och få se en sådan patetisk och vilsen persons sista desperata halmstrå vikas ner. Kom igen "Michael", vi vill se mer! :D

Michael sa...

Jag är van att ha alla emot mig i debatter med svenskar. Eftersom de flesta svenskar är idioter ser jag det som en hedersbetygelse, som jag mottar med ibland illa dold njutning.

I övrigt försöker du tillskriva mitt inlägg egenskaper det inte har. En av de mest genomskinliga och överanvända "debatt"-teknikerna på nätet. Jag är ledsen, men det funkade inte den här gången heller, "David".

Ville du fortsätta leka "vem får sista ordet", eller? Varsågod.

psykologen sa...

Du, Michael, verkar vara av den sorten som får de flesta oavsett nationalitet, emot dig. Att du ser ett nöje i detta är med största sannolikhet en försvarsmekanism du lagt dig till med för att inte känna dig sårad. Tänk efter istället, och fundera på om ditt sätt att argumentera är så bra, samt se över dina åsikter. Om så många uppfattar dem som syniska kanske de är just det. Vill du verligen gå genom livet med denna svartsyn, avundsjuka och detta hat?

Michael sa...

Jaha, här finns det folk som är inne och hugger direkt i månadsgamla trådar. Amatörpsykologen börjar med ett (felaktigt) antagande, följer upp det med ännu ett dito, kan sedan inte stava till "cyniska" (lär man sig inte det på psykologutbildningen?), och tillskriver sedan lika felaktigt mina inlägg svartsyn, avundsjuka (va??), och hat; vilket får mig att undra om han ens läst rätt inlägg.

Nej, psykologen lille, det stämmer inte att jag får alla nationaliteter emot mig. Få, med undantag för Nordkoreanerna, är ändå så söndersocialiserade som svenskarna är. Jag må få 90% av svennarna att slita sitt hår av upprördhet (vilket bara bevisar för mig att jag har rätt), emedan till exempel endast 40-50% av Amerikanerna kan sägas visa någon antydan att göra detsamma.

Och den som inte har ungefär hälften emot sig vid varje given tidpunkt bör fundera på om de åsikter man förfäktar inte är alldeles för urvattnade och moderata. Att "justera" och kompromissa med sina åsikter för att försöka nå någon slags konsensus är en kvinnlig ovana värd förakt, och ingenting riktiga män sysslar med.

Diogenes - cynikern sa...

Bara en sådan sak som att du envist förfäktar dina åsikter med %-satser till höger och vänster, som om du hade en aning om hur många svenskar, amerikaner etc som håller med/är emot dig i varje fråga, visar bara på din otroligt naiva syn på världen, universum och allting.

Vad gäller stavningen så nej, stavning ingick inte i psykologprogrammet. Din egen stavning har ju inte varit lysande, men så har du säkert ingen utbildning alls värd namnet!

Men ditt absoluta lågvattenmärke når du i slutet av din senaste kommentar, där du helt vilt slänger ur dig nedsättande omdömen om kvinnor, och de män som tycker annorlunda än du (dvs 90 % av alla svanska män och ca hälften av alla amerikaner om man får tro din välunderbygda statistik).

Innan jag läste detta tyckte jag att några av kommentarerna du fått emot dig var lite väl grova, men nu kan jag inte annat än hålla med dem: vilken vidrig pest på samhällskroppen du är!

Anonym sa...

Dessutom har nog denne Indian aldrig suttit på en häst tidigare. Vilken förfärlig sits! ;P

Michael sa...

@ 5 juli-> Det är oklart vilka argument du ens försöker vinna, men fortsätt du bara, din lilla Åke Green-wannabe. Jag är färdig med den här tråden för länge sedan. Du kan betrakta ditt bidrag till den som fullkomligt meningslöst.

Anonym sa...

Michael är den sorgligaste snubben på hela den här bloggen - och då har jag läst det mesta som skrivits här!
Bara en sådan sak som att du gång på gång säger dig vara klar, men sedan återkommer med nya kommentarer på ditt redan förlorade slag! Ge dig - väx upp, skaffa en annan hobby, eller varför inte en vän?
Din tönt!

David sa...

Michael = råtönt #1 som förlorar alla diskussioner han ger sig in i. Så underhållande men samtidigt ett sådant sorgebarn.

Neurotica sa...

Dansband följer en helt egen estetik som trotsar allt.Normal rules of physics do not apply,liksom.
Egentligen borde dansbandsomslag inte tävla i fulhet mot andra omslag,det blir ofta för ojämnt till dansbandens fördel:-D
Lasse Stefanz har väl alltid kört USA-kitsch mer eller mindre.Och konserverats i denna konservatism som siamesiska tvillingar i formalin i något horrorkabinett från tidigt artonhundratal.

@Michael:Äh,lugna dig.Ingen politik här tycker jag.

Anonym sa...

Haha Michael, vilken Härlig Svensk Kille! Du verkar så fin! Jag gillar dig! En sån som kämpar på trots, kanske, ett starkt antiaggressions-pillerberoende? Och mobbad hela högstadiet? Nån som stal din mobil och så? Kanske röstar på SD för att återfå lite stolthet? Keep it up brotha dawg brotha! Jag håller på dig. Kram.

Anonym sa...

Snyggt med f-hålen på jackorna också...