2009-01-09

Karlstad Örjans - I hennes blåa ögon

Här har vi ännu ett gäng som bestämt skulle stå och blöta ner skorna i sankmarken intill ett vattendrag. De valde en udda outfit bestående av tandkrämsblå pyjamas med vita kavajer över, rätt vågat må sägas om än så fult.
Från vänster till höger finner vi först en orakad typ med sådan volym i luggen att man utan vidare hade kunnat gömma en tennisboll eller ett litet skrin med fläskfärs där under utan att det hade synts.
Sedan finner vi en berusad övervintrare med yvigt hår som glimmar i solljuset. Han har vågat sig för långt ut mot vattnet och därmed hasat ner ankeldjupt i dyn med vänsterfoten, en rörelse ner mot flodens mörka botten kan anas hela vägen upp längs armen och axeln. Han försöker desperat se nöjd och avslappnad ut trots den annalkande katastrofen, men det här med sugande gegga är inget att skoja om.
Näste man har något mystiskt i blicken, som om han ruvar på en hemlighet som hade fått de andra att fly handlöst i panik om den plötsligt såg dagens ljus.
Näste man har spenderat någonstans mellan tio och femton tusen dagar av sitt liv inuti en husvagn, vilket satt sina spår på hans hållning. Se som han kryper ihop där han står, resultatet av att muskelminnet vet att bredare än så kan man inte stå utan att klämmas fast mellan garderoben och gasspisen. Jag önskade så innerligt att fläcken i hans skrev hade varit en äkta fläck, kanske från en pinsam incident med moster Inez svartvinbärssaft i en skakig buss, men det visade sig med tiden att den fläcken bara förekom på just mitt exemplar. Attans.
Sist i ledet står en man som noggrannt kammat håret på sin vänstra sida, men som inte orkade ge sig i kast med den fullkomliga explosion av vilt flygande hår som utgjordes av virveln på högersidan. En liten antydan till Roland-hållning, fast med en betydligt mer råbarkad twist genom nävarnas vilande i fickorna. Munnen hålls avslappnat halvöppen, och förmedlar fullständig likgiltighet på ett charmigt sätt.
1987.

24 kommentarer:

Gustav Larsed sa...

S:t i slutet på bandnamnet påminner ganska mycket om ena halvan av "loggan" till en "förening" på 40-talet.

Anonym sa...

2a igen - gött!

Anonym sa...

haha så skön text, det som sitter kvar i skallen är ändå skrinet med köttfärs, höll på att väcka spädbarnet... Är det ok att länka till din blogg?
/Tee Rex

Mattias sa...

Det är nåt hemskt vad man vänjer sig. Jag tycker inte att det var så gräsligt! Känns som att man skulle behöva komma ut i solen ett tag.

Anonym sa...

Annar vi inte en ung Josef Fritzl längst ut till höger?

Herr Dryck sa...

Visst går det bra att länka! Sprid budet till nära och kära.

Anonym sa...

Av armlängden och hållningen på person nr 2 anar man lätt att det rör sig om ett grottroll.

Anonym sa...

Det finns fler genetiska defekter på det där omslaget än inom en 100-milsradie från Tjernobyl.

Petter sa...

Kan bandets identitet styrkas med annat omslag? Annars skulle jag satsa min hatt på att detta i själva verket är de lokala a-lagarna som antagligen redan fanns på plats kring en bänk i närheten av strömmen och som Karlstad-Örjan med en hela renat mutade att klä på sig de "kostymer" han nyss inhandlat på överskottslagret. Att alkisarna vid tillfället då detta osmakliga practical joke skulle genomföras enbart var fyra till antalet löstes ju smidigt genom att i mitten placera en i parken huserande kanin som nästan helt maskerats till människa.
Hade inte frisyrkillen till höger haft en så fantastisk, obetalbar min hade jag nästan blivit ledsen på Örjans för att driva med samhällets utsatta så här.

Stefan sa...

"Vattendraget" är självaste Klarälven och bron i bakgrunden kan man se i centrala Karlstad.

Barbro Binda sa...

..."ett litet skrin med fläskfärs".
Hahaha! HUR ser ditt huvud ut på insidan Herr Dryck? Nej, jag vill inte veta! Fortsätt bara! :-)

Ulrica sa...

Jag har två saker att säga:
1. Herr Dryck, du är såå helt otroligt rolig och har skänkt många spontana gapskratt! Sluta aldrig!
2. Barbro Binda. Du är en udda underbar människa!

CharmKatti sa...

Du skriver så bra och så roligt. Och dina omslag är helt underbara.
har redan lagt upp en länk till dig:-)

J sa...

Smurfhits 11!? ...eller är det bara jag som tänker på smurfarna med tanke på den särpräglade smurffärgen på deras brallor och den vita kavajen? =)

Mattias sa...

Isåfall lär inte Gargamel vara långt borta... Han kommer kanske på nästa omslag som Herr Dryck har att bjuda oss på? *väntar i andlös spänning*

Lena sa...

Jag är lite besviken över att jämförelsen med Iprenmannens utstyrsel har missats...

Buster sa...

Moderna, fräcka grabbar!

Anonym sa...

Visst katten är det Joseph Fritzl på högerkanten.

Goose sa...

Hela gänget utstrålar något liknande att ha sålt smöret och tappat pengarna i vattnet. Att de står nergrävda i dyn kan ju vara för att slippa kommentarer om att de har olika skor i sin band-outfit.

Anonym sa...

Jag såg att Hells Angels i Karlstad tog sitt klubbkort på nästan samma ställe för nåt år sedan. Man kanske skulle skicka länken och visa att gamla stenbron är the place to be för "hårda" grabbar

Anonym sa...

Karlstad Örjans är verkligen ett bevis på att de flesta dansbandsmusiker är ofta gravt alkoholiserade.

Sofia sa...

Mannen men hårvirlveln har en väldigt intensiv blick som får honom att se lite kriminell ut.

Anonym sa...

Och varför ta bilden med en vacker stenvalvsbro i bakgrunden om man ändå hade tänkt dölja den bakom bandnamnet i fulast möjliga typsnitt och färg...?

Anonym sa...

Tvåan från vänster är jag och jag kan meddela att det var jäkligt blött om fötterna ;) //Krister