2009-01-15

Frank Valdor - Dynamic trumpet party

 
– Hej, jag heter Frank och jag är 60 år.

Frank står iförd en sjörövarskjorta i lila sammet, klackringar på lillfingrarna (big no-no) och kring halsen har han ett krucifix utan like. De vanliga korsen från Guldfynd dög inte, de var på tok för små. Så frank snodde åt sig ett altarkrucifix från någon församlingsgård i närheten, och hängde det kring halsen i en stålkätting från Beijer byggmaterial som han köpt för 29 kronor metern.

Hans hårfäste rusade allt längre bak för var dag, vilket han stiligt kompenserade för genom att kamma luggen snett framåt över den begynnande flinten. Hans blick och kaxiga min förstärker än mer intrycket av att karln är ett gubbsjukt äckel, vilket vi tydligt kan utläsa ur resten av omlaget.

På var sida av honom klänger nämligen blonda toplessflickor med en genomsnittsålder på 34% av Franks. Den högra av dem skriker i Franks öra (kanske skriker hon"kaka") medan hon utdelar Guds välsignelse. Den vänstra flickan skyler noga sina bröst, men kompenserar genom att bära ett par otroligt fula bröst-kåpor på huvudet. Den produkten borde ligga på någon sorts topplista.

1972.

29 kommentarer:

Goose sa...

Jag tycker att damen till höger tittar på sin kamrat med de förträffliga bröstöronskydden rakt igenom Franks huvud. Kan det vara ett hål där månne?

Anonym sa...

Frank Valdor - the King of Dynamic Party Sound! Johan Wanloo gjorde en serie om honom, finns i det underbara samlingsalbumet "Den skitstora Johan Wanloo-boken".

Jeeves sa...

Låten "Oh, wann kommst du?" gav möjlighet att göra uppföljaren/svaret "Pass auf, ich spritze!" på trumpet party II

Mattias sa...

Äh, idel avundsjuka. Karln är ju i sitt esse och i mycket gott sällskap. Och än har inte håret helt fallit av. Han skulle förmodligen hålla med Humphrey Bogart: "To the hell with the hair on the head, it´s the hair on the chest that counts."

Stefan sa...

Citat från Wikipedia: "Valdors skivomslag kännetecknas av genomtänkt grafisk framtoning, där han själv framträder omgiven av mer eller mindre lättklädda damer."

Stefan sa...

Mera information om Frank Valdor för den som inte kan få nog:

(Långt ner på sidan)
http://www.sunkit.com/?s=frank+valdor

Fler omslag:
"http://www.discogs.com/artist/Frank+Valdor

Titta speciellt på:
http://www.discogs.com/viewimages?release=679982
Heeelt underbar!

Anonym sa...

Frank Valdor är för hipp för att du ska kunna dissa honom tror jag.

Anonym sa...

http://www.wfmu.org/365/2007/218.shtml
När kommer en review av det här albumet? Loffe till höger...

Anonym sa...

Japp, det här var inte ens ett stolpskott från Dryckens sida, det missade helt målet. Frank Valdor är untouchable.

Men men, man kan inte vinna jämt.

Mattias sa...

Herr Dryck: antingen har du dött och din bror tagit över eller också har du helt tappat stilen efter jul. Eller så var du småaktig och plump redan innan fast jag av någon anledning inte fattade det.

Anonym sa...

Måste hålla med Mattias, jag har märkt av en betydlig försämring de senaste 5-6 omslagen. Skulle inte förvåna mig om det kommer fram att han anlitat en spökskrivare.

Anonym sa...

Det var fan vad ni gnäller! Låt bli att läsa eller skriv något bättre själva om det inte passar!!

Adam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bengt Slask sa...

Hallå!
Tycker att den här trumpetande tysken är ganska före sin tid!
Omslaget påminner ganska mycket om de senaste årens amerikanska rappare. Både när det gäller bling-bling smycket och lättklädda damer som än idag åmar sig i oändligt antal musikvideos!

p.s. Inget klander mot drycken denna gång dock! =) d.s

Anonym sa...

men de har ju inga tröjor på sig!!!

Anonym sa...

Men kom igen! Hans tröja! Säga vad man vill om katastrofnivån på det övriga, kanske är det hemskt, kanske är det hippt... men den tröjan... förtjänar den honom inte en plats på hispan så är den i alla fall ensam fullt nog för att försvara skivans plats på den här sidan tycker jag.

Molly sa...

En lålt heter Candida.
Undrar vem som lider av den sortens svampinfektion?

ctail sa...

Tala om att mannen är hipp. Kolla in det här omslaget: Scandinavian Party – han har gjort en cover på Här kommer Pippi Långstrump! Hippare än så finns knappast bland kidsen nuförtiden. (Ja den tillhör min tvååriga dotters favoriter i alla fall…)

buster sa...

Även om Frank Valdor är "untouchable" med sin MUSIK, är SKIVOMSLAGET mycket smaklöst! Och detta har han väl inte gjort själv, till skillnad från trumpetspelet...

Emil Löfgren sa...

Jag vet inte, men brukar tjejer tända på trumpet-musik?
Tutt-kåporna förklarar väl en del.
Hoppas att han fick en go kväll med damerna som han betalat för =)

Anonym sa...

Herr Dryck och några till brukar ha för vana att avfärda alla som av någon anledning anser att ett omslag inte lever upp till epitetet
katastrofalt omslag. De brukar hämndlystet kallas "de bittra". "Sluta läs då för fan!" brukar också användas, som synes...
Herr Dryck eller hans spökskrivare är oftast lysande vad beträffar dansbandsomslag från 70-talet. Men så fort man nalkas andra områden så är den ironiska träffsäkerheten och fingertoppskänslan av vad som verkligen är dåligt, som bortblåst.

Anonym sa...

Låt oss anta att han är 60 år vid fototillfället( vilket iofs är falskt ). Vilken 60-åring skulle inte vilja vara Frank Valdor! Stilig, mycket hår kvar, kaxiga kläder och smycken långt före sin tid (rap), två fräscha unga brudar vid sin sida, framgångsrik musiker och idol för många, massor av stålar etc. Hade det varit George Clinton hade Hr Dryck sagt ; Fan vilken Cool kille!!!

Anonym sa...

Bäste herr Dryck, kan du inte lägga ut ett ljudspår från detta mästerverk? Det vore en stor kulturgärning om vi, dina trogna läsare fick hör vad den gode Frank kan göra men sin trumpet. Snälla?

Anonym sa...

buster: du fattar ju inte. omslaget är helt i linje med hans "grej".

Glade sa...

Är inte tjejen med strutbh:n slående lik ebba von sydow? kan vara så att jag inte har full koll på hur hon ser ut men de va det första som slog mig när jag tittade på omslaget

Anonym sa...

Det känns som om jag hittat ett av de skivomslag som inspirerad Zlad till att göra finfina musikvideos på Youtube. ;)

Anonym sa...

Jag vill också göra er uppmärksamma på att en av låtarna på albumet heter candida dvs svampinfektion

Gun-Britt Andersson sa...

Den här skivan köpte jag 1971 då jag var 18 år. Jag tycker fortfarande att den är jätte bra. Frank är född 1937 och bör då ha varit 34 år. Lite tunn hårväxt men inne för sin tid med egen stil, precis som artisterna i nutid. Candida var ju inte Frank´s låt från början, utan kom ca 1970-1971...

Anonym sa...

Men vem är det som blåser i Franks trumpet?

För det är ju tjejen till höger som bär Franks byxor!

Jag har denna skiva. Det är hans flaggskep. Franks absoluta höjdpunkt.