2008-08-17

T-Connection - Tonight's the night / Superstar

 
Idag bjuder jag på fyra hunks i en märklig parklabyrint med maya-stuk. Förutom T-connection spatserar två andra människor omkring i labyrinten, mot en säker svältdöd då de aldrig hittar ut. När man ser på dem och sedan jämför med de fyra färgade killarna så ter sig situationen genast än märkligare.

Plötsligt ser vi hur enormt stora de är, en vanlig vuxen person når bara till midjan på liraren i vita byxor. Perspektiven blir också alldeles skeva, de kunde ju ha tagit fotografiet mer uppifrån om de nu skulle klippa in det i en målning sedd ur fågelperspektiv. Häckarna och mannen med käpp ser ut att luta mot åskådaren, killen i vit t-shirt ser pytteliten ut i förhållande till sina vänner, den beige killens skugga är jättemörk och skapar en illusion av att han har väldigt stora skor.

Nåväl, de kanske faktiskt är ett gäng absurt stora människor som brukar stå märkligt bakåtlutade. Men hur stor utmaning ger i så fall en labyrint där häckarna är så låga att man utan problem kan se över dem?

1983.

7 kommentarer:

Janne sa...

Vilken FANTASTISK brist på perspektivkänsla! Jag är djupt imponerad. Sen undrar man ju över den vita fläcken under armhålan på killen i vita byxor... den är DELVIS övermålad med grönt, men inte helt. Och vad är det för gigantiskt isberg som är på drift i bakgrunden, som hotar att krossa hela labyrinten om det skulle röra sej i fel riktning! Eller är det månne ett berg av Wax?

Har albumet dessutom TVÅ titlar, eller vad är dealen här? "T-connection" är ju uppenbart gruppnamnet, men vad ska hända inatt, och vem är det som är superstar i det här sopgänget?

Herr Dryck sa...

Det är två titlar eftersom det är en singel med två spår. Ingen albumtitel alltså utan bara två låttitlar.

Klokbok sa...

Jag måste bara få fråga ...

Har du lyssnat på skivorna också?

Jag menar ... med tanke på omslagen torde en lyssning kräva en ansenlig mängd receptbelagda piller - antingen i förväg eller också efteråt.

Herr Dryck sa...

Inte på alla, måste jag erkänna, det är flera tusen. Men de flesta av dem har jag lyssnat på och det finns en del musikaliska pärlor med riktigt katastrofala omslag.

Pseudonaja sa...

Fast jag vill gärna tro att i de flesta fall så är innehållet helt i linje med förpackningen, dvs fruktansvärt. Säg att det är så! :-)

Viktigt undantag: Magnum - Vigilante. En kanonskiva.

Herr Dryck sa...

Jo, i de allra flesta fall är det så.
De som är bra är oftast bra just för att de är så kopiöst dåliga, som Säwes RFSU-remake av YMCA till exempel. I just detta fallet är det inget fel på musiken, helt ok disco-funk.

Per-Olof Fahlborg sa...

Lite observationer: Har inte mannen med de vita byxorna väldigt lång och rak tumme? Och mannen med den beiga kavajen har han inte väldigt korta fingrar på vänster hand och väldigt "rund" frisyr?