2008-08-17

Göran Sand at High Chaparral

 
För länge sedan, när vildavästerntiden rådde i Sverige, levde en cowboy i Småland som hette Billy Brugd. Han var känd vida kring för sin enorma kroppshydda, som verkligen överträffade alla historier om honom. Han var lång som två vuxna karlar, han bar med sig sin häst i ett förskräckligt stort gitarrfodral och stolen han brukade vila sin monstruösa stjärt på var stor som en klätterställning.

Idag vet vi ytterst lite om Billy, eftersom man inte vet riktigt var han levde och således inte vet var man skall söka. Det enda kända spåret efter honom är en målning där han avbildats otroligt coolt sittande framför ingången till en by, men eftersom konstnären glömt fylla i ortens namn på skylten och istället lämnat ett tomt orange fält i dess plats, kan vi inte med säkerhet utröna var målningen är gjord.

Att porträttet föreställer Billy råder det inga tvivel om, då han avbildats med största detaljrikedom, men den omgivande miljön har målats med sådan oförsiktighet att den är lika svår att tyda som Aktuellts nya förbättrade väderkartor.

1975 användes denna bild av trubaduren Göran Sand, då han behövde ett skivomslag med Western-stuk. Skivans titel får en att vilja dra slutsatsen att Billy levde i High Chaparral, men av historierna att döma är alltså inte detta fallet.

10 kommentarer:

Pseudonaja sa...

Det ser ju ut som att han leviterar!
Kanske efter ett alltför rikligt intag av Baked Beans?

Chris sa...

Det var då en jävla massa vagnshjul som är upphängde överallt i orten utan namn.. :-)

exige sa...

då heter byn hjulby så klart

grandprix63 sa...

Var han månntro släkt med stadens store son, Big Bengt Erlandsson?

Kai sa...

Hade jag inte vetat bättre hade jag tagit för givet att det var Big Bengt på bilden...

Per-Olof Fahlborg sa...

Det var nog i denna "namnlösa" by som hjulet uppfanns.

Per-Olof Fahlborg sa...

Skivan borde heta "Gör han Hjul at High Chaparral"

Dr. Wolfram Bakfram sa...

Cowboys normalt inte så stora. Men det är dock känt att vissa exemplar kan växa sig stora om de får rikligt med föda och om deras revirområde inte är placerat i jaktmarker för rovdjur.

Anonym sa...

"miljön har målats med sådan oförsiktighet att den är lika svår att tyda som Aktuellts nya förbättrade väderkartor."
MAHAHAA!!!!

Buster sa...

Det var fint att man fick med en ölandskvarn på bilden också. Det fanns det säkert många av i vilda västern...