2008-05-26

Sicilia Pizzicanti

 
Fotografiet i nederkant visar vilka som spelar på skivan. Till vänster står Klara-Bena som spelar tamburin, och bredvid henne finner vi Roghurt som spelar gitarr och bär stora körsbär under hakan. Om jag tyder texten rätt så är det tanten som spelar apelsiner som kallas för Fisar-Monica, jag kan dock tycka att det är lite oförskämt att bara nämna henne vid namn.

De är där för att sälja en gammal kobbe som kallas Sicilien, och har kört fullt ut på strategin med folkdräkter, frisk natur och en känsla av att vara kvar i en svunnen tid. Frågan är då varför de radat upp sig med utsikt över ett högspänningstorn och ett motorvägsräcke i direkt anslutning till sin fräscha fruktplantage. Åh, ciciliansk citrus med smak av autobahn!

Över bilden på det muntra gänget ser vi en schematisk bild av hur solen cirkulerar kring jorden, och ett prima exempel på hur snyggt det blir när man kombinerar två helt olika typsnitt. Lägg märke till hur ordet "pizzicanti" (italenska för pizzakant obest. plur.) ser ut precis som på en pizzakartong, komplett med rätt typsnitt, dålig wordart och dubbla mellanslag! Smaklig måltid.

9 kommentarer:

Snowroller sa...

För en gångs skull en riktigt snygg tjej på omslaget, hon till vänster. Hon till höger har apelsinhaka av för mycket jonglerande med frukterna. Killen i mitten ser ut som en matador. Tjuren blev dock rädd när han såg denna trio och stack.

Anonym sa...

Det var tur att du preciserade, "hon till vänster". :D

Mattias sa...

Tyckte tjejen till vänster liknade Amy Lee från Evanescences.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Lee

Härlig blogg!

Bim H-D sa...

Ehhh... Jag undrar om du försöker lura oss här! Hm, säkert att du inte har tagit en pizzakartong och sedan kladdat till med ett foto från någon utlandsresa där nertill i mitten...
Jag kan inte tro att det är annat än en pizzakartong, nopp... möjligen med lite färg extra på då också... det gröna istället för det vita ;)
Må så grankott... ngn som funderar vidare, hrm...

Kalle sa...

det är ju ingen solen-i-olika-faser-illustration, det är ju en tamburin!

roligt värre, vilken finess...

goose sa...

Jag gissar att de muntra musikanterna vill fresta oss med förbjuden frukt. Om vi faller för detta och lyssnar, blir vi utdrivna ur det musikaliska paradiset.

Jan Jävulbock sa...

Det här ser mest ut som något Tintin köpt i en skivbutik i Syldavien. Kanske rent av tillverkat av en pizzakartong från nån syldavisk pizzeria - och med ett foto på pizzabagaren och hans två syrror.

Anonym sa...

Du har ju en massa stavfel i varje inlägg...trist i en annars bra blogg.

Fru Sylt sa...

Vill inte ens gissa hur fisarmonica låter...