2008-05-13

Rolf Lennartz - Med en sång

 
Detta är jättemärkligt. För er som inte riktigt kan ta in hela bilden på en gång skall jag förklara den bit för bit.

På bilden ser vi fem män, en stor docka utan syfte och ett anonymt knä. Hela gänget befinner sig i en dunkel källarlokal av något slag, där man nästan kan ana den ingrodda doften av heltäckningsmattan. Det är en väldigt speciell lukt som man bara hittar i second-handbutiker och i lobbyn på budgethotell som inte renoverat sen rökning var tillåten inomhus.

Mitt i rummet står ett roulettebord, och detta klänger alla på. Den lurvige mannen nere till höger står framåtlutad på ett mycket udda vis som inte fyller något syfte, medan vi hittar en kille i klassisk "den lille havefruen"-ställning uppe på bordet. Två balla män med likadana frisyrer och mustascher har klivit upp på var sin stol och satt en fot på bordet. Men då stolarna hade en fantastiskt vacker klädsel fick åtminstone den vänstra mannen ta av sig i strumplästen innan han ställde sig. Det hade de nog inte räknat med, för den blåa strumpan krockar med alla andra färger i deras outfit.

Så till deras kläder. De bär vita kostymer med konstiga små bårder som påminner om någon sorts indiankläder för barn. Som jag nämnde trängs de med en skyltdocka som är fullständigt överflödig. Om något så förhöjer den känslan av att vi befinner oss i en källare som vi aldrig kommer lämna med livet i behåll.

Nere i vänsterhörnet anar vi en vit järnbänk och ett blått knä som är väldigt fint.

1975.

25 kommentarer:

Rikard sa...

Det är nog en armbåge. Första ordet på anslagen på väggen t.h ser f.ö. ut att vara "satan". lite lagom obehagligt.

Petter sa...

Farfar sa alltid att den enda gången som det möjligtvis är tillåtet att stå på en stol med skorna på är när man tar bilder till ett skivomslag.

PatrikP sa...

Fantastiskt! Ännu ett omslag som överträffar de vildaste och mest morbida fantasier. Var hittar du dem??!

Höll på att få ett anfall av typsnittet på "Rolf Lennartz" – med "z"! För att inte tala om det gularöda cirkapriset 19 å 50 till höger!

En stor eloge till dig för den kulturgärning som din blogg är!

Buster sa...

Lennartz stavat med z var då helt rätt. Tänk bara så många hemmagjorda band som hette något i stil med Sven-Erikz (med Gittan). I detta koncept ingår nog att ha med obeskurna bilder.
I och med allt detta förvandlades ett tamt och intetsägande band till något vilt och fräckt, antar jag...

Anonym sa...

Notera också hur mannen i glasögon fick den briljanta idén att putsa sina gamla vita skor innan dom skulle ta bilden. Men eftersom han använde samma skoborste som till sina svarta skor blev dom bara smutsigare och smutsigare, ju mer han putsade, till hans stigande förtvivlan. Så sitter han för fotot och hoppas intensivt att ingen skall märka han misstag. Det var nära att lyckas men enbart för att man tenderar att fastna storrande i shock på hans uppspärrade ögon och märkliga frisyr.

Jag undrar vad det märkliga runda bordet bakom är. Det verkar vara klätt med samma gröna sammet som väggen. Kombinationen för tankarna till en strippklubb. Jag tror det är den högra mustachmannens källare. Han brukar på fredagkvällar ha spelkvällar med kompisarna, där man spelar roulette för riktiga pengar. Med 10 kronor som minsta insats. Och 100 som största. Det runda bordet är till för månadens höjdpunkt, nämligen tredje tisdagen i månaden, då hans fru genomför en dålig men entusiastisk strip för honom till tonerna av Vikingarna.

Om barnen har somnat, dvs.

Mårten sa...

Min första tanke när jag såg kostymerna var "cricketuniformer". När jag insåg att jag hade fel blev jag lite besviken.

Barbro Binda sa...

Svaret på Ugglas fråga: "Var fan är mitt band?" är: På Rolf Lennartz.

Sofia sa...

Knäet ser dessutom ut att klätt i tidstypisk blå plysch! Gud bevare.

petter2 sa...

Glasögonkillen med skitiga vita skorna (ständigt dessa smutsiga dojor, är de fotbollsspelande lågstadiekillar eller?) och sjöjungfrun är siamesiska tvillingar, med en arm var.

Emmo sa...

TACK SNÄLLA för den här bloggen. <3

Anonym sa...

Jag hade en lärare på Handels som hette Björn Leonardz. På riktigt.
Möjligen var han som dansbandsmusiker vid sidan om, men det är högst osäkert...

Anonym sa...

Killen med brillorna har sånär fått kamerablixten att skymma pupillerna. Det är synd att det inte blev så för det hade gjort ett kusligt, lite ockult och spännade intryck som säkert sålt en handfull skivor till.

Snowroller sa...

Det är förstås dockan som sjunger i bandet.

Molly sa...

Ett stackars barn i min omgivning fick namnet Alphonz. 2008. Sådan är världen av idag :)

Andrea sa...

Men hjälp! Många fula omslag har jag sett på denna fantastiska blogg, men allvarligt... knäet (eller omd et nu är en armbåge)! Knäet! Hjälp!

*rofl*

Anonym sa...

Killen med brillorna och de smutsiga skorna sitter med en nog med en gömd fjärrkontoll.
Ser ni inte propellern på plastdockans huvud!!! Vad som händer efter att fotot togs, vill man kanske inte veta haha!


/Madeleine

Anonym sa...

@rikard:
Det är inga anslag på väggen, det är prislappar/plomberingar på skivomslaget i form av klistermärken som säger "Sedan plomberingen brutits bytes ev återtas varan endast om det varit fel på den redan vid köpet".

@anonym skrev:
"Jag undrar vad det märkliga runda bordet bakom är."

Det är ett roulettehjul.

Jan Jävulbock sa...

Vissa lyckas ständigt med sina omslag och därför får man inte se dem hos Herr Dryck, medan andra ständigt klantar till sig - exempelvis då våra svenska dansband. men varför då denna docka? Har dom den som surrogat istället för en upplåsbar Barbara? Måste nog va en ganska hård upplevelse.

O. B. Haag sa...

Är det ingen som har fattat vad titeln syftar på än? "Sång" måste naturligtvis vara namnet på det utomjordiska folk som dockan tillhör. Dessutom vill man indikera att man inte egentligen vet vad den gör på bordet, så man titulrear den helt enkelt "En sång". Således fungerar titeln som bildtext: "Rolf Lennartz med en sång".

Raggoparden sa...

Tror det är Rolfs fru som tagit bilden, därav kommenderingen "skor av" för han om har foten på bordet och så grönstrumpan.
Det är också frun som sytt de stiliga garneringarna på skjortorna av gamla bandstumpar som blev över när dirdnl-kjolarna till kvällsföreställningen med dockan var klara.

Carro sa...

FANTASTISKT!!
Kan bara säga detta. Den här toppar verkligen, för att man kan läsa in så MYCKET i den.

Totto sa...

Tack Herr Dryck!
Det bästa var "ett blått knä som är väldigt fint."

Anonym sa...

Jag vill tacka för att Herr Dryck inte raljerat över de två siamesiska tvillingarna som sitter på bordet. Heders!

Lina Sandgren sa...

Haha... skit bra blogg! Vågar man erkänna att ens far är en av de balla killarna som står på stol?

Anonym sa...

Bilden är tagen på Dragonen i Umeå. Onödigt vetande. :P