2008-04-23

House of Schock - House of Schock

 
Detta är en katastrof som bara skriker 1988-90.

De verkar ha försökt få det att se ut som en bild från något av de nya heta dataspelen; Doom, Wolfenstein 3D, Duke Nukem eller något annat som andas framtid och coolness. Följaktligen ser vi Gina Schock i skitblå glasögon, en påfågel från rymden, fyra tropiska fiskar och en pixelstruktur från helvetet. Klicka på bilden för att få se hur hemsk upplösningen faktiskt är, det är fysiskt utmattande bara att titta på bilden!

Utifrån omslaget förmodade jag att det rörde sig om någon acidinfluerad elektronisk artist som aldrig slog igenom, något i stil med tidiga Snap! eller Adamski, men så var inte fallet. Schock är trummisen från tjejbandet "The Go-Go's", som gjorde ett försök som sångerska och låtskrivare. Det blev sådär. Utifrån min smak är musiken lite som att se en tv-sänd gudstjänst på en söndagsförmiddag, efter att ha burit sten upp för en brant backe utan vilopauser i över två dygn, med en stadig sup och en deciliter alvedon i magen. Det är så tråkigt att det är riktigt svårt att fokusera.

Men min uppgift är ju som bekant inte att kritisera sedan länge bortglömd musik, utan att förse er ögonmasochister med nya smärtor i omslagsform. Denna borde kunna tala för sig själv.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Varför har Maryl Streep blåa hål rätt in i huvudet? Finns det laserstrålar som bränner genom skallben i the house och shock?

Mazarinen sa...

Detta är det bortglömda avsnittet av Miami Vice, där Sonny Crockett och Rico Tubbs jagar en ecstacysäljande tjej. Detta är vad de ser efter att ha fått i sej en av dessa tabletter. Snart flyger hon sin kos inför deras ögon.

Barbro Binda sa...

Men GUUUUUD så pixligt! Stackars fiskar! Det tredje blå bollen, borde den sitta mellan dom andra två?

Anonym sa...

Så här såg det ut. Tusentals omslag såg ut ungefär så här. Försök inte krysta fram några balla kommentarer. GÄÄÄÄSP...

Herr Dryck sa...

Och försök för guds skull inte ha roligt! Här skall vi alla vara sura.

Anonym sa...

Haha, är det månne fröken SCHOCK som nyss försvarade omslaget...? ;)

Anders sa...

Intressant hur det är just 80tals-omslagen som blir försvarade med "så här såg det ut" - "sånt var modet". Detsamma kan sägas om många andra omslag, men det är bara 80tals-modet som folk rusar för att försvara.
Den här bilden är fullständigt anskrämlig, och så är det med det.

Sofia sa...

Jag håller med Anders, och brukar själv grunna över just detta. 80-talet verkar vara strikt förbjudet att häckla.

Anonym sa...

Fan, Gina Schock är ju en rockgudinna. Har t.o.m. två ex av denna platta! Dock inte för omslagets skull direkt... Men att man undvek att lägga estetiskt värde på skivomslagen vid denna tid och genom hela 90-talet var väl för att man ville sälja dyra CDs och skivkonsumenterna skulle inte vinna något på att fortsätta köpa vinylformatet...

Jan Jävulbock sa...

Att både Belinda Carlisle och Jane Wiedlin från Go-Go's gjort soloalbum visste jag; men att även trummisen gjort det var för mig en nyhet. Men se på omslaget. Det är fruktansvärt gräsligt; särskilt då de där blå glasögonen och den där helhetsupplösningem som gör att man själv hamnar i upplösningstillstånd.

Ytterligare ett fruktansvärt omslag - och med en artist i ungefär samma stil är "Koo-Koo" med Debbie Harry (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Debbie_Harry_-_Koo_Koo.jpg).

Ozjeppe sa...

Ajj, nu vet jag hur en illustrerad migrän ser ut... och jag håller f.ö. med Anders & Sofia- bort med alla heliga kor!

Anonym sa...

My eyes! The goggles do nothing!

Anonym sa...

Till signaturen Anders som tycker att det här omslaget är anskrämligt. Då har du fan imej inte sett mycket. Gå på vilken loppis som helst och du hittar hundra värre i LP-backarna. När du väl har gjort den upptäckten kommer du att inse att denna blogg är rent löjlig. Så är det. Punkt slut.

jag. sa...

anonym: för det första är omslagen sjukt roliga, så är det med det. för det andra sitter inte ens halva nöjet i omslagen i sig, det mesta skapar herr dryck med sitt sinne för detaljer och sina träffsäkta analyser. de analyserna hittar du inte på vilken loppis som helst minsann! =)

Kai sa...

mina ögon fick en Schock, hjälp!

Feedbacl66 sa...

Riktigt bedrövligt faktiskt. Slutet på 80-talet/tidigt 90-tal var verkligen skit.

Roberth sa...

Du nämner Wolfenstein och Doom som exempel för slutet av 80-talet till 1990. Wolfenstein släpptes inte förrän 1992 och Doom kom 1993.

Anonym sa...

->Jan Jävulbock: Debbie Harrys omslag är riktigt snyggt tycker jag, köpte skivan bara för omslaget en gång i tiden.
Schock-omslaget däremot var bedrövligt, vad tänkte man på? Tänkte någon?