2008-01-31

Vikingarnas julparty

 
Som det framgått sedan tidigare så finner jag jultomten en smula obehaglig, för att inte säga fullkomligt fruktansvärd i alla tänkbara avseenden. I och med omslaget till "Vikingarnas julparty" blottades ännu en obehaglig sida hos Tomtefar, nämligen tanken att han har känslor av sexuell natur.

Här står han och mår oförskämt bra tillsammans med en lättklädd, handamputerad pangbrud i glitter! Om vi går vidare till innehållsförteckningen ser vi att låten "Bella Notte" finns med på skivan. Sedan kommer det konstiga. "Theme from" står det på engelska. "Lady & Lufsen" står det på svenska. "Ikväll tänder jag ett ljus" står det på svenska. Varför ett plötsligt inhopp på engelska? Kanske var det svårt att översätta ordet "theme" precis när de skrev det, men FROM? Skivan verkar ju inte vara riktad till någon utländsk marknad ändå.

Usch och fy.

1979.

14 kommentarer:

Jan Jävulbock sa...

Undrar egentligen vad det är för nån gubbe som gömmer sig bakom den där tomtedräkten. Han ser ju skitäcklig ut på nåt sätt - och det han gör får mig bara att vilja låta alla julsakerna ligga kvar i källarförrådet nästa gång det blir dax att fira den rödklädde snuskgubben.

Kanske Bert Karlsson har ett finger med i spelet. Han och de där övervintrade vikingarna har ju liksom ett samband. Och apropå låtlisten så verkar visst vad som helst kunna kallas jullåt. När blev egentligen "Leende guldbruna ögon" en sådan?

Rimbloggen sa...

Det är nåt med hennes vänstra arm, den är för lång, jämfört med armen bakom tomten som bara försvinner. Det kan jag säga dig; den kvinnan har några jäkla konstiga proportioner.
Tomten verkar samtidigt utgöra en del av "spelarmuren" inför en frispark. Han håller händerna hårt knutna framför sitt kön.
Fint omslag. Det är inte utan att man tänker på den gamla Strömstedt-låten: "En kvinna och en man, som vill och vet vad dom kan, det finns inget starkare!"

Barbro Binda sa...

16 låtar på begäran...av VEM! Närmaste släkten får man förmoda.

Carl sa...

Är det inte en anorektisk Celine Dion som står där och hånflinar? Fångar tomten henne om hon skulle tappa greppet?

jens sa...

Tomtefar med en skyltdocka? Är det en oinslagen present till en ännu snuskigare person månne? Eller är det nåt tomten fick istället för julgröt?

Och vågar man förmoda att både tomten och skyltdockan kommer från det gamla östblocket? Han ser onekligen lite vodka-försupen ut och låten "Moskva" vittnar onekligen om det.

Oavsett är omslaget sanslöst smaklöst.

Buster sa...

Sångaren i Vikingarna, Christer Sjögren, satsar också i Tyskland, där allt svenskt är exotiskt och populärt. Han har spelat in några riktigt sliskiga nummer med playback avsedda för tv. Han står t.ex. vid en havsstrand och sjunger om vågorna (i svart/vitt!) medan orkestern ackompanjerar, med efterklang och allt. Det osar 60-tal... och vi uschar och fyar!

Anonym sa...

HAHA det e kul för alla tror det är en skyltdocka... men kolla noga DET ÄR GLITTER! vilket som gör det ännnu roligare, får det betyder att photografen måste ha tänkt:

jag vet! vi lägger lite glitter på modellens arm!

Buster sa...

Herr Dryck, vilket år kunde en tacksam värld glädjas åt denna release?

Torrance sa...

Stackars tomten, försöker dölja sin erektion, men det hela är väldigt genomskinligt... men nog trodde man att tomten bara ville ha tomtemor...

Herr Dryck sa...

Året var 1979 och Christer Sjögren såg ut som ett gryt i ansiktet redan då.

buster sa...

Man tackar! Nuförtiden är säkert groupisarna av något äldre datum...

Anonym sa...

Visserligen var jag otroligt smal på den tiden men jag kunde äta vad som helst utan att det syntes!!!
Alla smala människor lider faktiskt inte av anorexi!!!
"julbruden"

Anonym sa...

Min sju-årige son fick tyvärr syn på detta omslag, vilket skrämde skiten ur honom. Han undviker numera män med skägg.

Anonym sa...

Vikinglines reklam för kryssningar med jultema. Det är min association.