2008-01-08

Scandinavia

 
Det är något allvarligt fel på var och en i denna bilden. Mannen uppe till vänster har jättetänder och en frisyr som tycks ganska medelmåttig med tanke på att vi befinner oss i det sena åttiotalets Norge. Men så får man syn på hårsvallet i nacken, och en känsla av maginfluensa sköljer över åskådaren. Den unge mannen föll visst för hockeyfrillans valspråk: business in the front - party in the back!

Mitt i hopen står Benny Andersson, och till höger om honom en ytterst tveksam karaktär. Den mousse-stylade hockeyfrillan, den väldigt runda ansiktsformen gör att figuren passar in utmärkt i flera olika fack i fördomsmallen. Östtysk långtradarchaufför? En av de kvinnor som inte utmärkte sig särskilt i Soviets OS-trupp från 1980?

Längst ut till vänster har vi en annan av alla de stackars kvinnor som glömts bort genom åren. Nere i mitten står en man som inte riktigt kunnat bestämma sig för om han skulle ha ETT eller TVÅ ögonbryn, mustasch eller INTE mustasch, att le eller INTE le. Resultatet av en sådan tvekan är, föga förvånande, långt värre än något av alternativen i sig. Ett mäktigt uni-brow som är imponerande tätt hela vägen mellan ögonen, en smutsig look kring munnen snarare än ett maskulint skäggstubb och själva munnen fastnade i ett tveksamt mellanläge. Kombinerat med den tafatta Ludgo-hållningen med armarna blir det ett klockrent stolpskott. Frisyren behöver jag väl inte ens nämna.

Ute på högerfronten har vi en man med helcrazy lyckotrollsfrisyr och en tjock, grov mustasch som han noga rakat bort mittpartiet på. Bra idé, det blev ju snyggt. Passar riktigt bra ihop med det coola konceptet med den utrivna, sneda bilden. En skiva med ett så katastrofalt omslag kan väl inte sälja tänker ni? Nej, det hade mycket riktigt gått åt helvete om de inte kommit på att tydligt nämna att låten DAGEN ER DIN finns med på skivan. Detta ledde till en oerhörd succé med över 400 miljoner sålda album, och titellåten blev nationalsång i hela världen.

1988.

19 kommentarer:

Jojoboo sa...

Herr Dryck är tillbaka!

Det här var precis vad jag behövde efter första skoldagen på terminen.

Fred sa...

Ludgo-hållningen är...go'. Om det ska vara något värre än o se på än svenska dansband anno 1990, så måste det i så fall vara norska diton. Vänd på plattan, månne står det Ålesund Styling Center någonstans...?

Carl sa...

Justa kostymer med alldeles för korta ärmar! Härligt sjukt. Mer sånt!

Kalle sa...

Lyckotrollsfrilla :) den var bra!!
Tack!

Undring: har någon dissad person hört av sig till Herr dryck?
Isåfall vill jag gärna se ett utdrag ur samtalet!!

Herr Dryck sa...

Det är en del som hört av sig, bland annat gitarristen från Urban & Maltes skiva och Kjell från bröderna Samuelson. Tonläget har i regel varit ganska milt.

TeachGirl sa...

Ett underbart första omslag för 2008! Riktigt läskiga figurer överlag. Killen i mitten är en intressant hybrid av Benny Andersson & Filip Hammar.

Stefan Molander sa...

jag är lite besviken på dig herr Dryck, och anledningen är att du inte lyckats identifiera figuren längst ner i mitten, mr uni-brow aka Joe Labero

mange sa...

Labero upp i dagen ;)

Malin sa...

Snubben nere i mitten ser ut som Joe Labero - när det gick dåligt för honom.

Anonym sa...

Tips på omslag som vi uppmärksammat på katlaSving:
http://KatlaSving.bilddagboken.se/index.php?main=L3Avc2hvdy5odG1sP2lkPTE0MTY3ODQ4NSZ0PTExOTg4ODI4MDEmY3VycmltZz0x

Nero sa...

Visst, mannen i mitten ser väldigt mycket ut som en lite äldre Filip Hammar. Sedan måste jag säga att mannen nere till vänster är hyfsad lik Elijah Wood som Frodo i sagan om ringen filmerna (speciellt i början när han ler och är glad).

Anonym sa...

Tänkte direkt på Percy Nilegård i sin första serie "I Manegen med Glenn Killing", där Percy desperat försöker lansera "Sveriges förmodligen enda jakaranda-färgade dental-produkt". Den funkade tydligen i Norge!

Per sa...

Roligast hittills. Meningen "Bra idé, det blev ju snyggt." fick mig att bryta ihop.

Anonym sa...

Jag gillar att en snubbe har med sig sin saxofon medan de andra inte har några instrument. Varför står han med sin sax där för? "Nej, jag vill ha med min sax, annars ställer jag inte upp..."

Anonym sa...

Herr Dryck,
du o dina omslag e riktiga päälor som har gett mig många hjärtliga asgarv. tack för det!

Håkan sa...

Tycker mannen längst ner till vänster har en viss touch av Lotta Bromé över sitt utseende...

ryset sa...

Detet längs ner till vänster är ju RUNAR

Neurotica sa...

Vilka otroliga hockeyfrillor!Äh,det är väl inget att bli indignerad över,att bli lite förlöjligad på denna roliga blogg.Man får väl stå för de skivomslagsspyor man ställde upp på en gång.
Att de ofta är fulare än fulast är väl bara ett rätt objektivt faktum.

Computress sa...

Oherregud! Jag levlade just i gayness!
Girls! Here I come!