2008-01-08

Frida - Ensam

 
Frida (ja, hon från Abba) sjunker till en tidigare okänd bottennivå med omslaget till denna soloplatta. Skrevande, iförd gröna knästrumpor, sitter hon och tar sig mellan benen. Det kunde lika gärna hetat EM i onanireferens, med titeln "Ensam" och en näve mellan benen. Idag serveras en hel krabba, frukt och ett stort glas vin. Krabban skall ätas utan bestick.

1975.

23 kommentarer:

Rimbloggen sa...

Tycker att den är ganska smakfull. Man har på nåt sätt försökt plantera en image av dekadans, 20-talets pinup-bilder och lite Sally Bowles. Fast utan den där pricken över i, nämligen en rejäl spegel i bakgrunden. Snygga möbler! Bra att de valde detta till Fridas soloalbum. Bilden hade blivit helt fel med Benny.

Carl sa...

Kanske mer passande för Benny Hill än Benny Andersson. Nu väntar vi bara på Agnetha.

Dudde sa...

Men VARFÖR förlossningsstrumpa? Är det sexigt? För vem?

Mårten sa...

Det här omslaget hade inte varit så farligt om det inte varit för de psykedeliska färgerna på mattan och strumporna. Dessa skickar det rakt upp i katastroftoppen.

Jan Jävulbock sa...

Det här omslaget hade nog passat bättre för en annan Frida, nämligen hon med "Dunka mig gul och blå". Annars när det gäller ABBA så är nog omslaget till deras första Greatest Hits, med skräckteckningar av Arnold, ändå gräsligast.

Anonym sa...

Håller med signaturen rimbloggen.
Omslaget är helt Ok. Lite oväntat
och lite utmanande, javisst.
Men vad grymt fräsch hon är, och det vet fotografen...
Herr Dryck, det här platsar definitivt inte bland "Katastrofala omslag". Får jag istället rekommendera "Loffe"
Carlssons soloplattor. Där kan man tala om katastrof...

Anonym sa...

Krabban på tallriken lockade fram
snuskhummern...

Magnus sa...

Omslaget här är coolt tvetydigt, de mintgröna strumporna är en tydlig tids,markör men anars är det i stort sett okay ochsnyggt och visst ser hon tjusig ut. Arnold-omslaget till Greatest Hits från '76 är jag ett stort fan av, vilken het grupp idag hade vågat släppa fram en sådan självironisk orgie i kitsch på omslaget till ett samlingsalbum? Stikkan so sticker upp ur pianots inre är pricken över i:

http://cover.m2y.siemens.ch/cover/00602498771563_300x300.jpg

Magnus sa...

Mycket riktigt valde ABBA (eller kanske också Epic Records) att inte använda Arnolds skratt/skräckomslag till Gretest Hits i USA, England och Australien; man tog ett mycket mer konventionellt gruppfoto. Arnold-omslaget var för oberäkneligt för ett relativt nytt och hett band.

Strumpstickan sa...

Kul med något annorlunda *skrattar*

Cineast sa...

Ja, jösses.

Jeff sa...

Äntligen! :p

Nooni sa...

HAHA underbart. uuunderbart

Anonym sa...

Bilden är lika mörk och vacker och sorglig/utlämnande som skivan.

Joakim sa...

Känns vågat av någon som har en lila blog med turkos text på ska uttala sig negativt om ett fantastiskt omslag som det här. Allt från typografi, komposition, till färgmättnaden är elegant i omslaget.

Ännu bättre blir det av Fridas blick fullständigt äger kameran. Jag är djupt imponerad av omslaget

Koselig koselig sa...

Jeg har også alltid likt dette bildet, men ja... det har seksuelle over(under?) toner. Men Frida er jo pen da... :) hihihi

waow sa...

den har jag haft
haha :D

Anonym sa...

Hon är ju het!

Totto sa...

Gillar verkligen omslaget, hade skivan som liten(!)
En underbar version av Bowies Life on mars (liv på mars) är skivans höjdpunkt!

Anonym sa...

mycket bra omslag, har alltid gillat det... om plattan är bra har jag däremot ingen aning om. / Chinaski

Nye Nalle Puh sa...

Har alltid upplevt omslaget till den här som allt för svart - och som barn kändes den nästan lite kuslig, som om hon satt ensam i ett rum under skymningstimmen en dag då strömmen hade gått och tanken att det bara skulle bli svartare och svartare. Ganska småtrist platta med halvdassiga svenskspråkiga versioner av exempelvis "Souldn't it be nice", "Life on Mars" och "Wall street shuffle", vilka jag alla föredrar i sina respektive originalversioner. Men "Som en sparv" är bra - liksom den svenska versionen av "Fernando".

bh sa...

Vem har väl inte landat med med högernäven i dessa regioner, i sin ensamhet? Jag tror hon väntar på Ken Q. Sorgligt men inget att hymla om.

Anonym sa...

Verkligen snyggt omslag. Nice touch med den gröna strump bandet. Sexigt, men lite kallt och hämmat. Undrar om alla omslag på den här bloggen om fula omslag kommer att vara så stilrena...