2007-11-21

Tonix - Shang-a-lang

 
Försök att verkligen ta in frisyrerna. Halsbanden. Kavajslagen. Brösthåret. Solbrännan. Polisongerna. De korta männen längst bak. Titeln. Fläskläppen nere till höger. Blomdetaljerna. Bakgrunden. Smärtan.

1976.

25 kommentarer:

Madeleine sa...

Sex labradorer som lärt sig brodera skitsnygga dekorationer! Häftigt värre!

Tobbe sa...

Wow, vilka bringor. Man blir ju lite avundsjuk. För att inta tala om de vilda polisongerna och otroligt snygga kläderna. Dom ser ut att vara redo för århundradets ormgrop.

Madeleine sa...

Förresten, titeln... Shang-a-lang... betyder det "Sjung med oss eller? Herr Dryck kanske vet svaret!? Jag tänker på Jan Malmsjös sjänsång "Om jag hade pengar... dabidlabadobilobilioo"

klara sa...

Åh du uppdaterade!

palomar sa...

Ganska standard-katastrofalt omslag. Dock härlig antydan till Ludgo-hållning på mannen längst upp till höger.

Rimbloggen sa...

Mannen uppe till vänster. Han förstör. Alla andra har ekorrebrunt hår utan den snubben. Hans hår är svart. Varför då inte sätta honom i mitten? Gillar den röda tråden (Pekka Heino? Är han med?) på kavajslagen. Ger lite broderad julduksfeeling...

Per sa...

Haha, detta är ju helt vansinnigt. Just detta omslaget har vi haft liggande på brevlådorna i korridoren där jag bor, i flera år... :D

Jojoboo sa...

Aj, mina ögon.

Tack, jag behövde det här nu när man ska släpa sig iväg till skolan.. blö.

Anonym sa...

Om jag inte ser helt fel; En ovanlig och ganska ball detalj, deras 'kavajer' har dragkedja?? Sweet!

/Mr Slask

Tobias sa...

Just vad jag tänkte poängtera, och något jag vill ge en mindre hyllning: dragkedjor på kavajer! Så genialt! Törs man gissa att det var ett enkelt sätt att göra om juldukar till kavajer, bara sätta dragkedja på dem? ;-)

70-tals Per sa...

Åhh, Tonix! Jag tänker alltid på "Torsk på Tallin" när jag hör det namnet -de ä Göran Lindblad som sjunger nu...

Onders sa...

Ludgo-hållningen hos mannen uppe till höger skapar en ganska fin passform på blixtlåskavajen. Han ser faktist ut att ett par sjyssta rattar i den urringningen.

..:: sa...

Äntligen ett nytt inlägg... fast blev besviken. Hade förväntat mig en lite mustigare sågning av omslaget än detta. Du har skapat dig en diger skara fans som törstar herrdryck. Rolig, men alldeles för kort.

isabelle ståhl sa...

fabulous.

Alvljus sa...

Din logg är den roligaste jag någonsin läst! Jag orkar bara med små doser åt gången för sen har jag sån kramp i magmusklerna... :-)

dyermaker sa...

LJUVLIGT!

Anonym sa...

För vem gjordes alla de här dans-
bandsomslagen egentligen? Ville de impa på brudar så fattar jag ingenting. Allt är ju så mesigt och mjäkigt. Mjuk-gay på nåt sätt.
Rosa och fluffigt och puttenuttigt
och tajta trikåer med lite glitter.
Kan någon förklara?...

Ozjeppe sa...

Ahh... dessa glansiga porrbilds-blänk i strålkastarna! Och är inte biffen i mitten en av Adam Alsings förfäder?

Bling Bling Girl sa...

Ahhhhhrrggghhh mina ögon! Jag är blind ! Bright light! Och titeln! OMG titeln. Hur kan det vara tillåtet????

Anonym sa...

Smärtan, särskilt!

Marcus sa...

Titeln står inom citationstecken. Jag KRÄVER att få veta vad skivan heter på riktigt!

Anonym sa...

"Och är inte biffen i mitten en av Adam Alsings förfäder?"
Nej, det är ju tveklöst en ung Benny Hill!

Jah Hollis sa...

Biffen i mitten är en gammal klasskamrat till mig från gymnasietiden. Man var lite avis på pengarna han tjänade på helgerna när han spelade.
Musiken däremot. Urk!

Buster sa...

För den som är sugen på riktiga dansbandsaffischer och vill späka sig samt har lyckan att bo i Malmö finns (åtminstone fanns nyligen) tjusiga dansbandsaffischer i dansbanan vid Klagshamns Folkets hus. Fina bilder från 70-talet och framåt...

Anonym sa...

Ha ha, instämmer att Tonix haft helt otroligt komiska kläder under åren. Dock var de ju moderna då och om ni kollar andra dansband från 70talet så klädde de sig ju sådär också. En av grabbarna i bandet är min farbror och ni ska veta att han fått höra mycket om dessa kläder under åren. Omslaget med de virkade gula koftorna ovanpå vita skjortor (kommer inte ihåg vilken LP det var) är coolast och det var bandets fruar som virkade koftorna, he he...