2007-09-15

Vikingarna - Hallelujah

 
Vilken fest vi kom till!
De dricker vispgrädde ur stora trästop, de skall strax hugga in på ett stort stycke kassler och två rejäla portioner avföring, de har huggit itu ett stort dött svin med ett tvåhandssvärd och serverar det med konstgjord sallad. Deras hjälmar är riktigt dåligt gjorda, mannen till vänster blundar och lamporna är gjorda av oblater.

Det är något obehagligt med kombinationen vuxna män och papier maché, och ännu obehagligare blir det när en av männen är Christer Sjögren i högklackat.

1979.

44 kommentarer:

Anonym sa...

Titeln på skivan, Halleluja, känns inte redigt hundra. Med tanke på att Vikingarna (alltså de riktiga, från förr i tiden) knappast var kristna..

Anonym sa...

Men det är ett klassiskt album, som bland annat bjuder på en oförglömlig svensk version av Jinghis Kahn. (Eller hur det stavas) "Jing, Jing, Jingis Kahn. Han rider, dom rider, han rider, alla rider!"...

Unknown sa...

Har Christer bara ett horn på sin hjälm?

spirited sa...

Ja petter, det ser så ut. Dessutom pekar det bakåt? Haha. Riktigt vidrig bild.

Lotten Bergman sa...

Detta var det absolut och i särklass vedervärdigaste och mest motbjudande skivomslaget hittills!

Med andra ord: ljuvligt!

Är hornen tejpade?

Översättarhelena sa...

Jag gillar raklöddret i ölstopen! Eller är det fetvadd?

Anonym sa...

Inte ens Conan släggar runt med ett svärd stort som en container. Vilken enorm sving dom måste använt.
Kunde lika gärna varit ett kannibal-omslag med en människa på bordet.

Kai sa...

Observera att Christer Sjögren är den enda som inte tryckt ner hjälmen ordentligt, antagligen av rädsla att inte få med lilla luggen. Äckligt omslag är bara förnamnet.

PGW sa...

Jag kan bara inte sluta skratta ... :-)))

Anonym sa...

Det är Atkins kost.

Jonas Ryberg sa...

Äntligen en skiva som man har... och ja, den innehåller en oförglömlig svensk tolkning utav "Dschinghis Khan", som låten heter i det tyska orginalet.

TeachMom sa...

Titeln kombinerad med denna riktigt groteska bild känns inte riktigt klockren.

Sjögrens hjälm ser helt felvriden ut. Var det fyllefest före fototillfället, månntro? Han verkar ju inte ens ha något bra grepp kring vispgräddsstopet...

Anonym sa...

tror nog bestämt att sjögren har tagit med sin egna hjälm till fotograferingen, ett horn betyder ledare enligt sjögren själv i en intervju någon månad efter skivsläppet. Bilden är fantastisk ur många perspektiv, stopen, hjälmarna, ljuset ja jag kan fortsätta länge. bra att du lade upp det här skivomslaget.

Unknown sa...

Ok: Ett av Christers horn ramlar av. Bilden ska just tas. Det finns inget klister. Vad göra? Jo, om man vrider hjälmen ett kvarts varv och skjuter upp den i pannan så kanske det andra hornet inte syns.

Fredriksson sa...

Jag tror Christer har kört upp det ena hornet i en kroppshålighet varvid han kom på vad skivan skulle heta.

Anonym sa...

Det som ter sig mest mystiskt måste väl ändå vara hur man efter att ha producerat en bild av denna groteskhet kan komma på idén att lägga till epitetet "Kramgoa låtar" längst ner. Det ser vare sig kramgott eller ens särskilt hygieniskt ut.

Anonym sa...

Detta måste vara en fyllegrej. Liraren till vänster om Sjögren ser ju inte helt stabil ut, och de två nästkommande till vänster har rejäla Rudolf-näsor. Dessutom verkar det så snabbt och slarvigt:- "Tänk, vi sitter här och super tillsammans... precis som de riktiga vikingarna. SNABBT, GRABBAR! HÄMTA FOTOGRAFEN, JAG HAR VÄRLDENS IDÉ!"

Anonym sa...

HAHA!:)

Anonym sa...

tycker att det är lätt bisarrt att männen till vänster är beväpnade med en ordentlig kniv, perfekt att skära korv och kött med. på den vänsta tallriken med korv på ligger det dock en smörkniv, vilket talar för att det faktiskt är just avföring och inte korv som ska skäras.

Anonym sa...

Hahaha, jag kommer aldrig sluta skratta.

Så vidrigt, groteskt och fullkomligt smaklöst att man borde instifta ett pris i Vikingarnas ära.

Anonym sa...

Å Tore Gud! *lol* Helt utflippat - fast säkert kul för stylisten och antagligen bandet själva

John Eje Thelin sa...

Bildens slutgiltiga och ack så talande höjdpunkt är att ingen orkat gå iväg tio meter för att stänga dörren som står på glänt i bakgrunden.

Anonym sa...

Kramgoa Låtar 7... vid det här laget var Vikingarna redan så stora att de i stort sett kunde göra vad de ville - och komma undan med det. Resultatet syns ju rätt tydligt här.

Anonym sa...

Very funny...thx for the laugh

Anonym sa...

Vad spontant glada alla ser ut! ...alla utom Christer Sjögren, som har suttit med samma stela leende i en halvtimme minst.

Anonym sa...

Kolla mannen bredvid Christer.
Han vet att vikingarna minsann var sjöfarare. Sailors alltså. Vad kan då vara mer rätt än att "ha mössan käckt på svaj". Så rätt!

Anonym sa...

är hornen gjorda av bajskorv?

Anonym sa...

Glöm det. Den där mjöden dom dricker ger en fruktansvärd diarre.

Anonym sa...

Faktum är att det här är en förstapress. Vikingarna försökte sig på att spela på framgången i Eurovision Song Contest med Hallelujah. Att Dschingis Khan var en större hit upptäckte man snart och döpte om senare utgåvor med namnet "Djingis Khan" istället. Med andra ord - musikhistoria. Även om omslaget är fult.

Anonym sa...

Åh, kära nån, snälla säg att omslaget på övriga pressar visar dem på mongol-fylleslag i en jävla yurta!
Jag har aldrig skrattat så mycket åt ett omslag i hela mitt liv. Och då brukar jag skratta åt omslag mest hela dagarna.

Anonym sa...

Förresten, vet någon nåt om de här killarna: http://yadayada.blogs.se/2007/07/12/och_hur_tankte_de_har_killarna~2622048

Anonym sa...

Tänk att de faktiskt har på sig bruna manchesterkostymer. Helt ofattbart.

Anonym sa...

Brown is the new black, baby...

Klart Som Korvspad sa...

Hahaha jag vet inte var jag ska ta vägen! Urkul! Men jag skulle gärna se att du hade lite mindre typsnitt, så man slipper skrolla upp för att se på bilden igen om du skriver ett långt inläggg..Eller så är det bara jag som har så liten skärm. :(

Anonym sa...

Undrar egentligen vem eller vad som gjort den där bajskorven som ligger på fatet?

Anonym sa...

Mannen längst till vänster är tennisoraklet från halmstad Björn Hellberg som ju i vanliga fall inte ler nämnvärt brett och förstår vi varför, hans tänder är av trä.

Unknown sa...

Det är inte vispgrädde - det är raklödder dom dricker.

Nye Nalle Puh sa...

Detra omslag formligen stinker av vidrighet: De hornbeprydda huvudbonaderna och då Christers som då avviker från de andras, djurlik i massor på bordet och ett stort svärd rakt igenom det ena för att liksom visa hur macho det är att döda varelser på fyra ben. Och så då den stora fyllan. Det här är förresten första plattan där Christer Sjögren står för de vokala insatserna - och hans röst har ännu inte riktigt fått den där basen man annars är van vid. Ganska tråkiga låtar - förutom då "Dschinghis Khan".

Unknown sa...

Vad säger man.

Raklödder, en kniv + ett tre meters långt svärd.

Mannen som sitter bredvid Sjögren med hjälmen på sned.

Sjögren med ett horn och dåligt grepp om lödderstopet och tar sig på skrevet :D

Mascara sa...

Hela omslaget går ju i fyra nyanser av brunt - eller kanske ytterligare några bruna nyanser.

Magnus B sa...

Åh herregud eller hallelujah vad roligt. Kombinationen titel, bild och allt absurt i den är ju bara världsklass. Men bäst är att VIKINGARNA lyckats få fram de absolut fulaste "vikinga"-hjälmar man någonsin sett. Om man nu ska odla en av historiens största felaktigheter kan man väl göra det med nån sorts stil. Varenda hjälm du kan köpa på Västerlånggatan hade sett bättre ut. Och Chrippas hjälm ska vi inte prata om, HA HA!

Bengt sa...

Är det måhända Christers tappade horn som syns lite i nedre högra hörnet?? Och vad är det för en blank knopp på mattan under hans stol?

Someone sa...

Han längst till vänster ser full ut.

Lennart sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.