2007-08-28

Inlägg nummer 50!

 
Så var det dags för ett litet jubileum, då Katastrofala omslag nått sin femtionde inlägg! För att fira lite grann tänkte jag slå på stort och lägga upp fem (som i FEMtio, fattar ni vad fyndigt) omslag samtidigt, som jag funderat på att posta förut men inte tyckt att jag kunnat kommentera tillräckligt utförligt. Därför kommer de nu i en liten bunt!

Vi kan börja med lite Gotlands-toner från gänget som inte heter Bad Muthas utan DOLLE Muthas och har ett fågelslagsmål ute i högerkanten. Det är nittiotal, det är sommar och det är dragspel vid en liten damm. Inte en död sekund!
1982.

Vidare har vi ett glatt gäng i röda västar som chillar runt en skivspelare. Observera luggen på mr dj, de randiga slipsarna samt att de valt att kalla sig Botten Stars, det bästa av bottenskrapet.
1983.

Det värsta med detta omslag tycker jag inte är kostymerna, deras streaplers-teeshirts eller de märkliga ansiktsuttrycken, utan den gula lilla figuren bredvid titeln. Det är en liten kvinna med bananer som bröst, och det är så jävla obehagligt.
1974.

Här har vi ett omslag som helt och hållet domineras av en effekt som skulle vara fräck, men som gick till överdrift och förstörde precis allting. Fräsigt med lite fartfyllt sudd! Nej, man ser inte vilka som gjort skivan, för det är en massa fartfyllt sudd i bilden.
1971.

Slutligen har vi mannen, myten, legenden...Chico DeBarge. Håret under naveln, den sjukt korta tröjan, posen med armarna, den tunna mustaschen, hårpuffen, midjans böj, tröjans mönster, skivans designinslag... Allt sammanslaget ger ett intryck som får hjärtat att smälta! För att sedan rinna ut genom diverse kroppsöppningar.
1986.

Det var nummer 50, nu börjar vi resan mot inlägg nummer 100! Välkomna åter!

39 kommentarer:

Daniel sa...

Först!

Tack Snälla Herr dryck!
Du är underbar!
Din sida står verkligen ut bland alla andra på internet!
Leve du!

TeachGirl sa...

Sagolik mångfald! Det sista omslaget gjorde mig dock något illamående.

Grattis till de 50! Hoppas att det blir många, många fler.

Sigmund Freud sa...

Den som söker förklaringen till mänsklighetens grymmhet kan få den här.Ganska enkelt att förstå företeelser som förintelsen,ryska arbetsläger,utrotande av indianer i nordamerika och andra missdåd som människor kan göra.Klimatforskare kan med fördel söka svaret till människans destruktivitet på denna blogg.Om de inte skrattat ihjäl sig innan de hunnit klart.

Valiant sa...

Botten Stars måste ju vara någon sorts föregångare till Botten Anna...

Jonatan sa...

Är det den skånska poeten Bob Hansson som är andra från vänster i Dolle-Muthas? Likt är det i alla fall.

Tobi sa...

Han till vänster på Botten Stars är väl en av medlemmarna i Bröderna Djup?

Louisa Erika sa...

Åh!
Jag FÖRSMÄKTAR!!
det är så roligt att jag vill skaffa mig en gammal säck att lägga mig i och skratta färdigt...
Tittar in ibland.
Allt bra för smilbanden.

Henke sa...

Herr Dryck, du är gud! Du är ljuset i mörkret och förtjänar allas vår odelade uppmärksamhet. Du gör livet värt att leva!

Men sen jag hittade din blogg för några månader sen har den varit en ständig källa till skratt.

bennety sa...

Grattis till de 50 första, hoppas på många fler.

mange sa...

"Inte en död sekund" ;)
Man får känslan av att det kostar tio tusentals kronor att ta ett sketet foto när man ser samlingen. Varför spar man på, och ännu värre, VÄLJER man en bild som den med den flaxande fågeln?
Var det så extremt enkelt och billigt att trycka privata LP-skivor att man kunde göra det i källaren? Vart är haken? En apa skulle förstå att det inte var en bra bild.

Desdichado sa...

Herr elgitarr och herr trummis i Dolle Muthas & Co. verkar ha rumlat runt i gröngräset innan bilden togs. Det är väldigt dumt när man har vita kläder. Och vad är det för ett mystiskt föremål i skyn nedanför m-et i "Muthas"? Ett UFO?

Family Fours skivomslag gör mig illamående och kräver uppenbarligen intagandet av vissa preparat för att kunna uppskattas.

dixiechic sa...

Tack för en alldeles underbar blogg! För övrigt ett bra sätt att bearbeta en barndoms trauma, nämligen att få sig ett riktigt gott skratt åt de artister och omslag man växte upp med.

;)

Stefan Molander sa...

Men denna sida är ju helt underbar...fick länken av en polare för ett par veckor sen och ska sprida den till alla som behöver ett gott skratt(och det gör alla) hahahaha jag kan inte sluta garva...

Anonym sa...

Chico deBarge ser ju helt otrolig ut i sin utmanande pose.
Vem är han? Vad gör han? Vad vill han?

Fick snabbt fram denna sida:

http://www.geocities.com/neosoulmasters/cbio.htm

"In October 1988, Chico's career stalled somewhat when he and Brother Bobby - of the Motown group Switch - were arrested and convicted of drug charges. They were both sentenced to 6 years imprisonment"

Tobias sa...

Han till vänster i Botten Stars? Det är ju Carl-Ingemar Perstad, från Trafikmagasinet! Hahaha, det var som fan...!

chrix sa...

Bäste herr Dryck,

Här på min arbetsplast finns en kollega som har spelat i ett band som hette Chrix, på en snabb sökning på google så hittade jeg en massa fantastiska bilder på dem, det skulle göra oss mycket glada om Ni kunde kommentera just detta band.

Herr Dryck sa...

Gärna det! Bilderna jag hittade var hemska. Men som titeln antyder så är detta en sida för katastrofala omslag, inte för fula bilder. Den dag då jag hittar en skiva med Chrix så kan jag lova ett inlägg! Är det förresten "Chrix" uttalat som i chrixflygplan, chrixoffer och chrixfilm?

Oskar sa...

Tack Herr Dryck för ditt bidrag till en roligare vardag. Du har Sveriges bästa blogg för tillfället. Själv hoppas jag hitta denna skiva så jag kan skicka den till dig för en bedömning.

http://www.svenskadansband.se
/img9.htm?sessionid=98d21c18b77cf8872c5690473df4ec21

Anonym sa...

Underbart!!!...Men vad håller hon i Dolle Mothers i handen??


Kolla in Oliver Onions-Miss Robot

Anonym sa...

You made my day :D Utrulig bra!

Daniel sa...

Det MÅSTE ha varit ENORMT mycket lättare att få skivkontrakt förr i världen!!??

Inte f-n får vilket litet dansband idag spela in skivor till höger och vänster?

Och när en av bröderna Samuelsson berättar att de sålde 1,5 miljoner skivor när det begav sig !!!!??? Jag hade inte ens hört talas om dem?? Sådana siffror kan ju inga svenska artister ens DRÖMMA om idag!!!!

Simon sa...

Din blogg är ruggig. Ruggigt bra alltså!

Den sista omslaget där var bara pure explicit. PURE FUCKING EXPLICIT!

För att itne tala om Dolle-Muthas.

Anonym sa...

Garvat som bara den när jag läst dina kommentarer! Vackert.

Anonym sa...

alltså... när jag pluggade och vi läste om reklam så fick vi lära oss sånt som att man använder grafiska former, linjer o dyl för att lite snyggt få folks blickar dit där man vill ha dem. om jag inte har helt galen blick så finns det en linje med gula prickar som pekar rakt in i han sista snubbens öra... varför vill de att mina ögon ska söka mig in i hans öra? vad finns där..? (eller är det bara för att man ska bli lite distraherad och inte fastna i andra konstiga detaljer..?)

tack för en rolig blogg, hittade hit för nån dag sen

Anonym sa...

HURRA och grattis till 50 inlägg. Detta är den blogg som roat mig mest i hela världen, må den leva länge!

Jonathan sa...

Han till vänster i botten-gruppen tror jag minsann inte är C-I Perstad, utan han som dubblade på kompgitarr i Bröderna Djup. Ingemar Axelsson hette han och var systerson till de tre djupingbröderna. Därav förmodligen den misslyckade ordvitsen till namn på gruppen, vilket gör det om möjlgt ännu roligare!

Lennart Regebro sa...

Nämen titta! En sån Luxor-stereo hade jag mellan typ 10 och 16 års ålder, eller nåt. Fast jag hade andra högtalare. Och den var svart. Efter några år blev den konstig och man fick banka till den på kassettspelaren för att skivspelaren skulle gå i rätt hastighet.

Varför i hela friden har dom en skitbillig Luxor-stereo på omslaget? Obegripligt.

lisa sa...

Om Chico de Barges omslag istället hade haft en kvinna med likadana kläder, pose och ansiktsuttryck hade ingen reagerat.

Lennart Regebro sa...

Jag tror nog att jag hade reagerat på mustachen ändå.

Anonym sa...

Har Du fan inte annat att göra än att kommentera skivomslag.
Du idiotförklarar folk.
Skaffa ett liv din nörd

Samla på Mumintroll sa...

Här är det ingen som idiotförklaras. Det som Herr Dryck serverar oss är den absoluta sanningen; och oftast är innehållet på skivorna minst lika värdelöst som själva omslagen - ibland till och med värre. Kolla bara in plattan med Streaplers. Låten "Heya heya Ho" kan få vilken lugn och sansad mänska som helst att få ett rejält tuppjuck med bärsärkagång.

Och vad lyssnar dom egentligen på hos Botten Stars? Förmodligen någon av sina egna plattor eller möjligtvis nåt mög med Bröderna Samuelsons. 1,5 miljon plattor låter lite för fantastiskt för ett sådant gäng.

Slutligen plattan med Family Four: Var tanken egentligen att man skulle få migrän av att titta på den?

Den här bloggen är Great.

petter sa...

Dolle Mutha (han hette så) avled häromdagen vid 81 års ålder, lyckades jag snappa upp. Troligen han till vänster på omslaget, för han lirade dragspel. Ukrainsk härkomst och tydligen en gotländsk muskprofil.

AnnikaD sa...

Ingemar Axelsson som var organist i Botten Stars var gitarrist och sångare i Bröderna Djup som var hans morbröder. Botten Stars lyssnade på radion och tio i topp musik och en i bandet tyckte om Hawaiiskt musik.
Medlemmarna var oerhört musikaliska och kunde spela på vad som helst stort sätt.
R.I.P. Ingemar.

en f.d. Lidköpings tjej.

Heléne sa...

Botten Stars kommer från en liten liten del av Kålland utanför Lidköping som heter "Botten", därav namnet skulle jag tro!

Rolf Johansson sa...

Skulle vilja att du publicerar en bild på dig, "herr Dryck" , så att snorvalpar som du själv kan skriva nedlåtande kommentarer om dig om 30 år, givetvis helt anonymt...

"Herr Dryck" förresten, vad är det för ett jävla namn
Pissa ut dig själv i toan och glöm för att del inte att spola

Nye Nalle Puh sa...

Först då plattan med Streaplers: Inget större fel på omslaget - i alla fall inte om man jämför med låtmenyn, i vilken man fått med lite väl mycket buskis - som då hyllningen till en blåklädd seriefigur. Mycket 70-tal med pärlor och paljetter - och en skivtitel med väldigt mycket exotica i.
Sedan då den med Family Four:
Hade det varit en platta med Pink Floyd hade det kanske varit helt okej med ett foto på gruppen där det ser ut som om man själv druckit för många starkjärn. Men med ett helylleband som Family Four känns det bara fel. Och precis som "Boogie" med Mats Rådberg är det här en sån där man under pågående avlyssning väljer att lägga baksidan upp - allt för att undvika eventuell migrän eller ännu värre mardrömmar. Musiken däremot är långt ifrån detta. Oförargligt helyllesvenskt och förbannat klämkäckt. Jokkmokks Jokke hade knappast kunnat göra det mer än så här.

mickel sa...

mycket dansband här, och de har ju oftast de rent fruktansvärda kreationer ,mest på 70 talet då förstås
men ta med "Sven Göran Eriksson väljer klassiska favoriter" är ju dessvärre en cd (vinyl är trevligare)"Svennis" du vet..
den cdn såg en äldre dam på en marknad och utbrast "han ser trevlig ut den skivan måste vara bra" gubben på skivan har ju inget med innehållet att göra.Förstår inte varför han skulle vara på bild,folk tror ju att det är han som spelar...
katastrofalt? ja enligt min mening iallafall

Anonym sa...

Dolle är ett smeknamn för Adolf, det var ingen hit att heta det i Sverige på 50-talet... ;) Han var inte av ukrainsk börd utan tillhörde Svenskbyborna, svenskar som utvandrat till Ukraina på ca 1700talet och ättlingarna återvände 1929 till Sverige. Svenskbyborna har en väldigt spännande historia, Robert Aschberg besökte Gammalsvenskby för några år sedan. Det finns fortfarande finns svenskar kvar där.

Anonym sa...

Botten Stars kom från byn Botten i Lidköpings kommun. Den har inget att göra med nåt annat. Men visst är det lite roligt. En av killarna - han med helskägget - var bakgrundsmusiker till häftiga Bröderna Djup - om ni minns dem.

Brittis