2007-08-12

Gert Jonnys - 10 års Jubilerande, "Tivolilivat"

 
Flera av er har skickat länkar till en välkänd samlarbild av Gert Jonnys, men desto färre har haft oturen att stöta på deras verkliga alster. Nu kör vi.

Till att börja med är skivans namn rätt hopplöst, det ligger så klumpigt i mun att det känns som om man har tung tandläkarbedövning. Bandets namn står skrivet i Robin Hood-typsnitt och de inleder med en förtext som meddelar att skivan innehåller jubilerande i hela tio år. Lägg även märke till de dubbla blankstegen mellan "års" och "Jubilerande" och att "Jubileum" är ett ord som, till skillnad från "år", bör inledas med stor bokstav.

De fyra omaka männen är jättejätteblå med vita detaljer och två av dem har sällsynt glesa mustascher. Det snävar åt i skreven och svetten börjar tränga fram. Ögonblick efter att denna bild togs lyckades den Bakre Mustaschmannen smälla igen locket till flygeln och därmed nypa axeln ur led på sin evige fiende, den Främre Mustaschmannen. Det sista stycket är mina egna spekulationer så det får ni tro på om ni vill, resten kan ni ju se med egna ögon.

1978.

18 kommentarer:

Daniel sa...

Välkommen tillbaka kära Herr Dryck!
Lämna oss aldrig mer!

Borde du inte kunna säga upp dig från ditt jobb snart och helt och hållet leva på denna sida, så populär och välbesökt som den är?

Lite cameltoe-varning på han längst till höger!

Anonym sa...

Snubben näst längst ut till höger ser ut som den feta av Filip och Fredrik

mrdantefontana sa...

Fantastiskt. Dräkterna är tydligen gjorda av en kvinna från min gamla hembygd, närmare bestämt Simrishamn. Någon - om inte jag själv - borde resa en staty i denna yrkeskvinnas ära.

Fisso sa...

Underbart!

Clever thinking sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Clever thinking sa...

Hahaha!Det här räddade min arbetsdag! Helt sjukt hur exeptionellt dålig smak somliga har, men vi får iaf. nått att garva högt åt :)

www.marlaz.blogspot.com

Klaus the mouse sa...

Är inte killen näst längs till höger lite lik draken i "Den oändliga historien"?

Jessica sa...

Hur låter det egentligen när det är tivolilivat? Antar att de leende gossarna tycker att det är nåt positivt, men ärligt, låter det inte mer som en outhärdlig mix av partymusik för mellanstadieelever ackompangerat att spridda dödsvrål?

Hjälp mig nån!

Anonym sa...

Roligaste sidan på länge, du regerar!

mange sa...

Glöm inte bort att ägna ett par sekunders tanke åt den slitna gamla flygeln (typisk flygel från stora hotellet i någon stad med 20,000 invånare)

Anonym sa...

Det borde vara piskrapp som straff för att ens veta vem som sytt dräkterna.
"Härliga Hakan" aka snälla Håkan den feta pianoliraren gjorde att jag väckte halva grannhuset.
Herr dryck äger igen!

Marcus sa...

Intressant att dom skriver titeln på skivan inom citationstecken ("Tivolilivat"). Skivan kallas alltså det. Vore kul att få veta vad den heter på riktigt.

Angående flygeln och miljön så får jag för mig att dom befinner sig i någon kyrka, troligen en frikyrka.

Tobi sa...

Bäst är kommentaren om flygel-locket. Det bara ryser i kroppen när jag ser hur han sitter där med handen. Brrr...

Anonym sa...

Troligen befinner de sig i en kyrka som sagt, men fönstret och väggen skulle lika gärna kunna härröra från en offentlig facilitetsinrättning - en teori som dock motsägs av den "fina" golvmattan.

Sulan sa...

Längst till höger står fanimej en ung Fleksnes.

Helena sa...

Herr Dryck! Du är ett geni. Tack som fan för den här sidan.

Är det någon av er som någonsin har skrattat så ni har väckt era tonåringar en lördagsmorgon? Det har jag.

Michael sa...

Sanslöst att de lyckas särskriva "tioårsjubilerande" (eller 10-årsjubilerande) till TRE ord, men samtidigt är så ihopskrivningsfundamentalistiska vad gäller "tivolilivat" att de inte ens sätter in ett bindestreck i mitten. Konsekvent?

Fick läsa titeln två gånger för att fatta att det inte var något okänt finskt ord.

Pia sa...

Detta omslag överträffar, enligt min smak, allt som kan benämnas med dålig smak! Helt underbar!!!