2007-06-04

Tommy Elfs - Frisbee

 
Detta är en pärla fullproppad med dåliga idéer.

"Den här nya flugan frisbee måste vi spinna vidare på" lär ju någon ha sagt. Så de tog en bild av en stor blå frisbee, plåtade sig själva i någon sorts rallydräkter och klippte in sig ovanpå. Det stod redan "frisbee" på frisbeen, men de skrev "Frisbee" en gång till på den. (Lägg märke till hur kass de flyttat om bokstäverna så att det ska se ut att stå på själva frisbeen! För det första ser texten inte alls ut att sitta på frisbeen, och för det andra så är det en fullständigt onödig grej att göra eftersom det redan står "frisbee" på den.)

För att balansera upp den dubbla titeltexten valde de att skriva bandnamnet "Tommy Elfs" två gånger högst upp, och dessutom sitter de redan på en tredje exemplar av loggan. Det är bara så jävla dumt, hur tänkte de?

En extra guldstjärna kammar de hem genom att använda bruna träplatåskor.

1978.

31 kommentarer:

Anonym sa...

bandloggan står ju på frisbeen också! under dom.

mange sa...

HAHAHAHAHAHA. Oh my fucking god.
De dubbla texterna var det första som slog mig när jag såg bilden. MEN sen i förstorningen så ser man även att de inte ser ut att ha alla indianer i kanoten.
Så vi har då;
Tommy Elfs
+Tommy Elfs
+(Tommy Elfs)
+Frisbee
+Frisbee
+Kläder
+Utseendehandikappade
= Topp 3 hittills

Martin sa...

Och hur står de egentligen? Det klassiska var-skall-jag-göra-av-armarna-problemet är väldigt tydligt på denna bilden. Den som stör mig mest är dock den stående killen till vänster. Han förstör symmetrin och har dessutom mage att se gladast ut, samtidigt som han tar ett fast grepp om sin sittande kamrat och pressar sitt skrev mot handen på sin flygplansgranne.

Henrik P sa...

Ojojoj! Det här var den roligaste bloggen, ja den roligaste webbsidan över huvud taget, som jag sett hittills i år!
Ögonen tåras av skrattspasmerna och samtidigt msåte detta ses som en kulturgärning av rang.
Ska omedelbart länka från min blogg.
Fortsätt det goda arbetet!

Sars sa...

Alltså det är tur att vi har kommit in i 2000-talet nu, så vi slipper män i sådana trikåer. Med undantag av Spindelmannen såklart.

Anonym sa...

Bäst hitills

Andreas sa...

En höjdare! Här är ännu en av deras höjdare.. http://www.tradera.com/Tommy_Elfs_i_startgroparna_LP_1973-auktion-40921077

Andreas sa...

Okej, för lång url, här är två fina omslag av tommy elfs: http://surl.se/benp
http://surl.se/benq

Spejar'n sa...

*bokar*

ulrika sa...

Nää, det är fan underbart.
Hade själv platåträsskor på 70-talet och var såå stolt.
Ingen annan klasskompis hade det, var ju livsfarligt!

Anonym sa...

Tommy Elf!
Han har en liten musikaffär/verkstad typ vid Liseberg. Måste kolla loggan i fönstret nästa gång jag går förbi. Typsnittet känns bekant på något vis.

Anonym sa...

Ja, typsnittet som använts till den röda "Frisbee"-texten är väldigt bekant.
Någon GB-glass på 70/80-talet?

Julia sa...

Du är så bra att jag nästan vill låta bli att länka eller berätta för mina vänner. Vill behålla detta omåttliga nöje för mig själv ^^

Julia sa...

ps. den påstådda gnagaren uppe har något otroligt hotfullt och obehagligt i blicken och hans faderliga sätt att hålla om sina bandkamrater förstärker det...

Anonym sa...

Jag diggar detta skivomslag. Ordet frisbee kan man aldrig skriva för många gånger. Sen tycker jag att deras rally dräkt ser rätt frän ut.

Gooo Tommy Elf!!

Öglan sa...

Längst upp till höger har man en dumförklarad Björn Ulvæus, sittande till vänster är tidig kopia på Ola Salo och längst fram en halvskum Niklas Strömstedt :D

Johan sa...

Hukandes till höger sitter ju en ung Yngwie Malmsteen..

Anonym sa...

Jag spinner vidare på temat "Hur kunde detta hända?" Här är min teori:

1. Någon fick en inte alltför idiotisk idé: "Vi målar bandloggan och skivans titel (Frisbee) på en FRISBEE, och sen klipper vi ihop det så det ser ut som om bandet flyger omkring på FRISBEEN".
2. Någon fick i uppdrag att måla bandloggan och skivans titel (Frisbee) på en FRISBEE.
3. Tre bilder fotograferades: En på FRISBEEN, en på bandet och en på en blå himmel.
4. Den som skulle klippa ihop bilderna insåg plötsligt att det enda sättet att få det att se ut som om alla bandmedlemmarna verkligen står på FRISBEEN, var att placera dem ovanpå bandloggan. Möjligen var det samma person som gjorde Danny's omslag, som hade lärt sig av sitt tidigare misstag.
5. Någon tänkte "Hmm, nu när bandloggan inte syns, kanske folk inte fattar att FRISBEE är skivans titel. De kanske tror att det står FRISBEE bara för att man ska fatta att FRISBEEN är en FRISBEE. Det är nog lika bra att vi skriver FRISBEE en gång till, och riktigt jävla sunkigt så folk fattar att det är pålagt i efterhand."
6. Någon annan tänkte "Hmm, nu när vi har skrivit skivans titel två gånger, kanske vi borde skriva bandnamnet två gånger, så att det verkar som att vi planerade det så från början."
7. ???
8. Profit!

Anonym sa...

Nu ser jag förresten att det verkar stå "tommy elfs" två gånger på själva FRISBEEN. Fäst blicken på den sittande mannens högersko och titta upp mot hans byxben. Är det inte s:et i "elfs" som skymtar fram där, i en mindre version?

De har alltså skrivit bandloggan FYRA gånger (varav två knappt synliga) och skivtiteln TVÅ gånger (med olika typsnitt). Hur dålig planering kan man ha?

Anonym sa...

*Den till höger ser ut som en tidig Yngvie Malmsteen.
* Skrämmer mig att hel del damer säkert gick igång på dessa dansorkestrar.. :>

Anonym sa...

Alltså, har ni sett att det står CINZANO på deras tröjor? Har jag fel eller är det inte en spritdryck???

marcus sa...

"Nu ser jag förresten att det verkar stå "tommy elfs" två gånger på själva FRISBEEN."

Det är nog så enkelt att skivan heter "tommy elfs frisbee" sen heter ju bandet "tommy elfs" -- så då blir resultatet "tommy elfs: tommy elfs frisbee"... Briljant! :D

Sen tror jag på idén att det var någon som fick en lidnersk knäpp och målade en frisbee, vilket inte blev så lyckat, så man fick dubbla med lite "tydligare" text. ERGO: fyra gånger "tommy elfs" + två gånger "frisbee"

Varför, varför vaaaaarföööööör?! arghhhhh...

Anonym sa...

Dräkterna är ju inga rallydräkter utan lagtröjor för det världsberömda hockeylaget HC Gardena från Italien. Vilket ju är fullt logiskt...inte! :o)

imsi sa...

Innan frisbeen började kallas för frisbee i Sverige hette den "Flygande Flopp". Hade inte gjort sig lika bra på ett skivomslag...

Anonym sa...

OK, jag kan bara instämma i all kritik men dom måste ha lite cred för bandnamnsloggan. Helt 70-talsrätt!
Och antagligen tyckte dom också att den var så bra så att dom var tvugna att ha med den två gånger.

Anonym sa...

Sensationellt!

Härmed meddelas att den allraste, eminentaste utav dom alla; Eddie Meduza, skrev faktiskt hela två (2) låtar åt Tommy Elfs, minsann! :P

Du Tror Du Är Den Jag Älskar = Tommy Elfs (1975/TLP 117)

Tretton År = Tommy Elfs (1974/TLP 112)

Allt enligt: http://web.telia.com/~u58113644/Covers.htm (och jag då förståss.)

Anonym sa...

Hej!
En teori om dräkterna, som inte verkar ha nämnts... Dräkterna ser motorsportaktiga ut, och kanske att det är en lek med bandnamnet och det franska oljebolaget Elf, som var känt och sponsrade F1-stall på 70-talet. / Martin

Anonym sa...

Tommy är den som står upp till höger på bilden och är min pappas kusin. Ni kan tro att släkten var stolta över att han var "dansbandsstjärna" och gav ut skivor. ;) Men så här 30 år efteråt kan man ju inte annat än att skratta!

Anonym sa...

Tommy reparerar bara nuförtiden och är den långsammaste förstärkarreparatören i Västsverige. Men han är väldigt trevlig och har konstruerat en egen förstärkare som heter Elf oxh ser ut som en Mesa Boogie men blond liksom.

Jörgen sa...

Efter den här hade bloggen kunnat läggas ner.

Anonym sa...

OK om resultatet av den uppenbart sinnesjuka amatördesignern Flumberg som klippte ihop detta totalfiaskospektaklet till skivomslag blev helkonstigt och asfult men var det verkligen ingen annan än honom eller henne som fick se hur det blev och hade nåt att säga till om innan den skickades till tryckeriet??!! Detta gäller så gott som alla omslag i denna blogg förstås. Var det helt enkelt så att de bara gav fria händer till tryckeriet att göra designen och litade blint på att det skulle bli skitbra?